Καταγγελία για σκανδαλώδη ανάθεση ΤΟΠΣΑ σε εταιρεία περιφερειακού συμβούλου του Σγουρού. Τι λέει η Περιφέρεια

Μια περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην περιφερειακός σύμβουλος του Γιάννη Σγουρού, έρχεται στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία του ΠΑΚΟΕ. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται σκανδαλώδη ανάθεση 24 από τα 65 προγράμματα ΤΟΠΣΑ της περιόδου 2012 – 2013, σε εταιρεία του πρώην περιφερειακού σύμβουλού .

Στην απάντηση της η Περιφέρεια Ατιικής αναφέρει, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις παρατυπίες:
Η Περιφερειακή αρχή μόλις ενημερώθηκε στις 21-5-2015 για τις καταγγελίες σχετικά με την ΕΕΤΑΑ (την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) «ως δικαιούχου και συμπράττοντα φορέα σχεδόν σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ» και τη «σκανδαλώδη ανάθεση 24 από τα 65 προγράμματα ΤΟΠΣΑ της περιόδου 2012 – 2013 σε εταιρείες πρώην Περιφερειακού Σύμβουλου της τότε παράταξης Σγουρού», που απεύθυνε το ΠΑΚΟΕ προς την Περιφέρεια Αττικής, τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Νικολούδη, ενήργησε άμεσα και προχώρησε στον πλήρη έλεγχο του σχετικού φακέλου.

 

Γ. Σγουρός : «Άνθρακες ο θησαυρός για τα ΤΟΠΣΑ της Περιφέρειας»

«Είναι λυπηρό που η νέα περιφερειακή διοίκηση επιχειρεί να καλύψει την αδυναμία της να παράξει έργο για τους πολίτες της Αττικής με την αναπαραγωγή φαιδρών σκανδαλοθηρικών καταγγελιών. Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ιδίως από τη στιγμή που σπιλώνονται υπολήψεις πρώην συναδέλφων, χωρίς αποδείξεις. Γνωρίζουν όλοι άλλωστε πολύ καλά ότι η άσκηση διοίκησης επί των ημερών μας υπήρξε υποδειγματική και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος με φειδώ και ευλαβική τήρηση των νόμων. Ο δε φάκελος των ΤΟΠΣΑ στον οποίο αναφέρονται είχε αποσταλεί από εμάς για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται και δεν προβλέπεται από το νόμο. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.