Εστία πυρκαγιάς μέσα στον οικισμό Καταφύγι. Παρόμοιες εικόνες σε όλο τον Δήμο

Αγίου Γεωργίου και Αγίας Κυριακής Καταφύγι

Η ανευθυνότητα  κάποιων συντοπιτών μας συνεχίζεται, σε βάρος όλων των υπολοίπων και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειάς τους. Δημότης που έχει καταλάβει, από πολλά χρόνια αυθαίρετα έκταση της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας στο Καταφύγι, συγκεντρώνει κλαδιά ελαιών, με τα οποία ταΐζει τα ζώα του ποιμνιοστασίου που έχει δημιουργήσει. Όλα τα κλαδιά που συσσωρεύονται μαζί με σκουπίδια από κατεστραμμένα κουτιά τηλεοράσεων και άλλων αντικειμένων, τα αποθέτει σε διπλανή κοινοτική έκταση, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος, με ορατό τον κίνδυνο ανάφλεξης.

Το τεράστιο φορτηγό του Δήμου χρειάστηκε να γέμισε 2 φορές, για να μεταφερθούν στα Λιόσια τα απορρίμματα του συνδημότη μας.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία στη θέση αυτή, υπάρχει πυκνή βλάστηση πεύκων και ελαιόδεντρων, τα οποία αν αναφλεγούν θα δημιουργήσουν μια κόλαση για τις γύρο κατοικίες οι οποίες απέχουν σε ακτίνα μικρότερη των 50 μέτρων. 

Ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Αποστόλου να μεταφερθούν τα κλαριά και τα συσσωρευμένα σκουπίδια,  ο οποίος και έσπευσε να ανταποκριθεί αμέσως.  Σε παρατήρησή του προς προς τον “καλό” συντοπίτη μας, για την πρακτική του να αποθέτει τα σκουπίδια σ΄ αυτό το σημείο, έλαβε την απάντηση ότι αυτός θα συνεχίσει να τα πετάει εκεί, μια και αυτό τον εξυπηρετεί. 

Περιμένουμε ότι η Δημοτική Αρχή, θα επιβάλλει ένα σοβαρό πρόστιμο για ρύπανση στον συγκεκριμένο δημότη, διαφορετικά θα θεωρήσουμε ανούσιες και απλές δικαιολογίες τα περί δυσβάστακτων δαπανών του Δήμου για την καθαριότητα, που επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία τα στελέχη του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.