Εθελοντές οργανώνουν φύτευση δέντρων στην παραλία της Σαρωνίδας

Screenshot_1638Screenshot_1639Πολίτες της Σαρωνίδας, οι οποίοι δείχνουν ότι δεν εμπιστεύονται, τις διαβεβαιώσεις του Δήμου για την αποκατάσταση των κομμένων δέντρων από την παραλία της Σαρωνίδας, μπροστά από την καφετέρια πισίνα επί της παραλιακής, πήραν πρωτοβουλία να δεντροφυτεύσουν  το χώρο, καλώντας με επιστολή τους, που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, εθελοντές και συλλόγους, να συνδράμουν την προσπάθειά τους. Ανακοίνωση – Πρόσκληση
Σαρωνίδα 25/05/2016

Κυρίες, Κύριοι,

Μετά την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το θέμα της παράνομης και απαράδεκτης κοπής αιωνόβιων αρμυρικιών στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, απέναντι από το μαγαζί που εξυπηρετεί την πισίνα, αλλά και της χρονοτριβής που παρατηρείται από τους αρμόδιους θεσμούς, ώστε να εντοπισθούν και τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, ως πολίτες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αισθανόμαστε ιδιαίτερο πόνο και θυμό, όταν άκριτα και αυθαίρετα κάποιοι αμαθείς και κυνικοί, καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον.

Χαιρετίζουμε λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά, το ευγενές ζεύγος συμπολιτών μας, που μας οδήγησε σε μια συλλογική κινητοποίηση και συγκέντρωση χρημάτων αποκλειστικά από ιδιώτες, για την αγορά πέντε μεγάλων (όχι μεγάλα όσο τα κομμένα, διότι το κόστος θα ξεπερνούσε τις 15.000 €) αρμυρικιών, κόστους 1.300 €, τα οποία και επιθυμούμε να φυτευτούν άμεσα, στη θέση των ξεριζωμένων. Η προσφορά έγινε αποδεκτή από τον Δήμο, αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Καλούμε λοιπόν, όποιον συμπολίτη μας κατανοεί τα αυτονόητα, να προσυπογράψει την επιστολή ώστε να αποκατασταθεί, η αισθητική, λειτουργική, αλλά και ηθική πλευρά του ζητήματος!

Οργανώνουμε την Φύτευση των δέντρων την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 11 π.μ. και καλούμε τον Δήμο να αναλάβει – ως ελάχιστη υποχρέωση και συνδρομή του- το κόστος της μεταφοράς των δέντρων, καθώς και την εκσκαφή των λάκκων, με την βοήθεια των τεχνικών μέσων του.

Καλούμε, επίσης, όλες τις συλλογικότητες πολιτιστικές, γονέων, σχολείων και άλλων, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να παραστούν στη Φύτευση. Σπάνια ευκαιρία , να απαιτήσουμε οι Πολίτες, σεβασμό και προστασία για το περιβάλλον μας, που υποβαθμίζεται συνεχώς…
Τελευταίες εξελίξεις και αυθαιρεσίες σε παραλίες, με αυξανόμενες άδειες σε «καντίνες» που επεκτείνουν ανεξέλεγκτα το χώρο που καταλαμβάνουν, παράνομες αμμοληψίες από παράκτιες ζώνες (!), επίσημα χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικού και ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος (!!!), αδικαιολόγητη και αυθαίρετη επιχωμάτωση βοτσαλωτής παραλίας, δείχνουν μία πολιτική, κατ΄ουσίαν αντιαναπτυξιακή και επαρχιωτική που απαξιώνει και «εκμεταλλεύεται » προκλητικά τον φυσικό μας χώρο.

Είναι ζήτημα ευθύνης προς τα παιδιά μας, να αναλάβουμε δράση !

Υ.Γ.: Όποιος ΣΥΛΛΟΓΟΣ επιθυμεί να συνδράμει οικονομικά προκειμένου να αγοραστούν το δυνατόν μεγαλύτερα δέντρα μπορεί να επικοινωνήσει με τους: (Μανώλη Δήμου 6937267856, Δημήτρη Βλασσόπουλο 6942983710, Άρη Μιχάλη 6948888006, Πλάτων Σχοινά 6970026111, Μάνια Βρανοπούλου 6945072605)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Εθελοντές οργανώνουν φύτευση δέντρων στην παραλία της Σαρωνίδας”

 1. Ο/Η Falco Tinnunculus λέει:

  ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ :Σαρωνίδα 29/05/2016

  Κυρίες, Κύριοι,

  Σχετικά με το θέμα της παράνομης και απαράδεκτης κοπής αιωνόβιων αρμυρικιών στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, απέναντι από το μαγαζί που εξυπηρετεί την πισίνα, ο Δήμος έστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την φύτευση των αρμυρικιών «ύψους τεσσάρων – πέντε μέτρων», την προμήθεια των οποίων έχει ήδη εξασφαλίσει.

  Δεδομένου ότι με προηγούμενη επιστολή του, ο Δήμος αποδέχθηκε την δωρεά των αρμυρικιών από συμπολίτη μας, ζητώντας του να συνεννοηθούν για το χρόνο φύτευσης προκειμένου να συμμετέχει με τα απαραίτητα μηχανήματα,

  πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια αποκατάστασης, συνέταξαν ή υπέγραψαν την από 25/05/2016 επιστολή που δημοσιεύθηκε στον Παράκτιο και καλούσε όσους πολίτες επιθυμούσαν, αλλά και το Δήμο, να συμμετάσχουν την Κυριακή 5/6/2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στην φύτευση των δέντρων «ώστε να αποκατασταθεί, η αισθητική, λειτουργική, αλλά και ηθική πλευρά του ζητήματος».

  Με την τελευταία εξέλιξη όπου ο Δήμος ανέλαβε πλήρως την φύτευση, χωρίς όμως να ορίσει το χρόνο που θα προβεί σε αυτή την ενέργεια, οι υπογράφοντες το προηγούμενο κάλεσμα για φύτευση την Κυριακή 5/6/2016 ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν ισχύει και ότι αναμένουμε με ενδιαφέρων την απόφαση του Δήμου για το χρόνο φύτευσης, το βαθμό της αποκατάστασης, τη φροντίδα να επιτύχει, και τελικά αναμένουμε την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ότι δεν θα συνεχιστεί η δράση του «αγνώστου» εγκληματία όχι μόνο στα καινούρια αλλά και στα διπλανά δέντρα.

  Το κείμενο υπογράφουν πολίτες της περιοχής μας, η λίστα των οποίων για πρακτικούς λόγους δεν επισυνάπτεται, μια και διευρύνεται συνεχώς .

  Συγχαρητήρια στους συλλόγους που εκδήλωσαν την πρόθεση να συνδράμουν οικονομικά, έστω και με συμβολικά ποσά, αποδεικνύοντας ότι το κοινωνικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι υπαρκτό!

  Η συλλογική και συγκροτημένη αντιμετώπιση εκ μέρους των πολιτών, εγκληματικών προς την κοινωνία μας ενεργειών, είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.