Αιτία Πολέμου το ιδιοκτησιακό της νησίδας Σαν Τζώρτζη για την Ύδρα

Δήμαρχος Ύδρας

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, με το δήμαρχο Ύδρας κ. Κουκουδάκη (δεύτερος από αριστερά)

Αν μέχρι τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι ο δήμος Ύδρας άφηνε στη τύχη του το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νησίδας Σαν Τζώρτζη ή Άγιος Γιώργης, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς να επαίρεται ότι κατόρθωσε να κερδίσει και μάλιστα προσωπικά το νησί, έρχεται η μεγάλη ανατροπή μετά τη τελευταία είδηση περί πρώτης μεγάλης δικαίωσης του δήμου Ύδρας για την ιδιοκτησία του εν λόγω νησιού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, το ΥΠ.ΕΣ. απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κων/νος Κατσαφάδος βουλευτής Ν.Δ. της Α΄ Πειραιά και Νήσων, ότι η νησίδα άγιος Γεώργιος ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Ύδρας με βασιλικό διάταγμα του 1836.  

«Αποτελεί, συνέχισε, κατάφορη αδικία για το δήμο Ύδρας και τους κατοίκους της να αμφισβητείται το ΦΕΚ του 1836 με οιονδήποτε τρόπο, αλλά και αναζήτηση ευθυνών από μας για κάθε υπεύθυνο αυτής της παρασπονδίας».

Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο δήμος Ύδρας έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον οποιονδήποτε διοικητικών πράξεων που αναφέρουν ότι η νησίδα ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Λαυρεωτικής.

Προς τούτο έχει έρθει σε επαφή με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που έχει εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στη νησίδα, οι οποίες όταν τεθούν σε λειτουργεία θα αποδίδουν πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως στο δήμο που έχει στην ιδιοκτησία του τη εν λόγω νησίδα και έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι η εταιρεία θα αποδώσει τα νόμιμα στον ιδιοκτήτη δήμο, που φυσικά για τον κ. Κουκουδάκη είναι η Ύδρα.

Ο κ. Κουκουδάκης φαίνεται αποφασισμένος να κερδίσει την υπόθεση, κάτι που και προεκλογικά είχε υποσχεθεί, καθώς έχει στα χέρια του πολλά επίσημα έγγραφα, με πρώτο το ΦΕΚ του 1836 που δεν έχει ανακληθεί, αλλά και μισθωτήρια τσοπάνων που δραστηριοποιούνταν κατά καιρούς στη νησίδα.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται, κατέληξε, μέχρι τη τελική δικαίωση της Ύδρας και των κατοίκων της».    

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την υπόθεση που έχουμε αναδείξει προ 10ετίας,  επί θητείας Δημήτρη  Λουκά ως δημάρχου παλιάς Λαυρεωτικής, με παράλληλη θητεία Αναστόπουλου ως δημάρχου Ύδρας.

Πηγή: kirkinews


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.