120 τόνοι βροχής ανά στρέμμα, έπεσαν στην Παλαιά Φώκαια το διάστημα 16 – 17/11/2017

Εκατόν είκοσι τόνοι βροχής ανά στρέμμα, έπεσαν στην Παλαιά Φώκαια, από το βράδυ της Πέμπτης 16/11/2017 και ώρα 20:00, έως την  Παρασκευή 17/11/2017 και ώρα 10:00.  Η μέτρηση έγινε με απόλυτα ακριβή μέσα.  Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία παλαιότερων περιπτώσεων, αλλά κατά γενική ομολογία ήταν από τις περιπτώσεις των πλέον έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.  Στην περιοχή του όρους Πατέρα,  απ΄όπου δημιουργήθηκαν οι χείμαρροι, που προκάλεσαν τις καταστροφές στην Μάνδρα, η βροχή που έπεσε έφτασε σχεδόν τους 200 τόνους ανά στρέμμα.

Να επισημάνουμε ότι συνήθως οι χείμαρροι δημιουργούνται όταν η μεγάλη ποσότητα βροχής πέφτει στις γύρο ορεινές περιοχές και όχι όταν πέφτει στα πεδινά.  Αυτό είχε συμβεί στο παρελθόν στην Παλαιά Φώκαια και στην Σαρωνίδα, όταν υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.  

Εάν συμβούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα θα δοκιμαστούν και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή του Σαρωνικού, τα τελευταία χρόνια. 

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε, ότι παραμένει ανολοκλήρωτο το έργο αποχέτευσης όμβριων της παραλίας Αναβύσσου, παρ’  ότι έχουν παρέλθει 4  χρόνια από την έναρξή του. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.