Όταν οι δικαστές παρομοιάζουν την αριστερή κυβέρνηση με «φασιστικά καθεστώτα»

161019122546843Ζούμε εκπληκτικές στιγμές, αναμφίβολα. Το δημοκρατικό μας Πολίτευμα δοκιμάζεται, εξ αιτίας της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Αριστεράς εναντίον της Δικαιοσύνης, δηλαδή εναντίον της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, που αποτελεί βασικό πυλώνα του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, από κοινού με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, είναι εύγλωττη, από μόνη της: 

Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από  αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής  παραγγελίας  του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως  δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την  πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο
Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών

Δεν το έχουν οι αριστεροί «ριζοσπάστες» με τους «αστικούς θεσμούς», είναι φανερό. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ενοχλητικό πράγμα. Δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά»; Διαπομπεύουν τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, κατονομάζοντας τον (!) στην πρώτη σελίδα (!!) όχι μιας τυχαίας εφημερίδας, αλλά του κομματικού οργάνου του κυβερνητικού κόμματος (!!! ) για προσωπική του υπόθεση (!!!!) που προέκυψε από υποκλοπή του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (!!!!!). Λίγη ώρα αργότερα, οι εμπνευστές αυτού του φασιστικής εμπνεύσεως σχεδίου, μιλούν χωρίς κανένα πρόβλημα στη Βουλή για το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».

Η βαθεία χειρ της πολιτικής εξουσίας, κάνει την ιδιότητα του Συμβούλου Επικρατείας, ανθυγειινό επάγγελμα: Ο ένας παθαίνει έμφραγμα, ο άλλος κάταγμα στο πόδι, του τρίτου διαπομπεύεται το όνομα. Μη και διανοηθεί κανείς να πει «όχι» στα κυβερνητικά «θέλω», αμέσως πηγαίνει στο… γιατρό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, που είναι το ακριβώς αντίθετο μιας φυσιολογικής Δημοκρατίας δυτικού τύπου, η απόφαση του ΣτΕ με ψήφους 16-9 να μπει στην ουσία του νόμου Παππά, συνιστά πραγματικά μια ενθαρρυντική εξέλιξη, που διατηρεί ελπίδες ότι ίσως η Δικαιοσύνη έχει ακόμα κάποιες αντιστάσεις στην απίστευτη θρασύτητα, αλαζονεία και αδίστακτη πρόθεση της πολιτικής εξουσίας να κυριαρχήσει επί παντός θεσμού.

Είχε προηγηθεί η ωμή παρέμβαση Τσίπρα από του βήματος της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, όταν ουσιαστικά προκατέλαβε την απόφαση της δικαιοσύνης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Οι άνθρωποι, δεν κρύβονται καν. Ότι επιχειρούν, το επιχειρούν στο φως της ημέρας, ανενδοίαστα, χωρίς φραγμούς, χωρίς αιδώ,

Παρακαλώ να προσέξετε τη σειρά των γεγονότων. Οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα:

Α. Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ εκφράζει επιφυλάξεις για το νόμο Παππά.

Β. Την ΑΚΡΙΒΩΣ επόμενη μέρα δημοσιεύεται το όνομά του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ για «προσωπική του  υπόθεση», η δε φωτογραφία του σε ηλεκτρονική σελίδα γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση.

Γ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης διατάζει έρευνα με σκοπό την άσκηση δίωξης, παρά το γεγονός ότι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι γνωρίζουν το θέμα από καιρό.

Αυτά…

ΥΓ. Μήπως ζει ο Όργουελ;

Του Μάριου Πομερσί

Πηγή:politically.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.