Στα επτά η Β’ Αθηνών – Τέλος και στο ασυμβίβαστο των Περιφερειαρχών

Στα …επτά σπάει η Β’ Αθηνών σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που θα πάρουν σάρκα και οστά σε λίγες ημέρες.
Υλοποιώντας τις εξαγγελίες του, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ετοιμάζεται να φέρει τις σχετικές αλλαγές στη Βουλή, όχι μόνο για τη Β’ Αθηνών αλλά και για άλλες μεγάλες περιφέρειες.

Την ίδια στιγμή και αυτό χει μεγάλη σημασία με αλλαγή του Καλλικράτη ετοιμάζεται να δοθεί τέλος στο ασυμβίβαστο της εκλογής Περιφερειάρχη στο Κοινοβούλιο πριν από τη λήξη της θητεία του.
Με απλά λόγια οι Περιφερειάρχες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πέντε χρόνια για να επιστρέψουν στη Βουλή. Απλά θα παραιτούνται και θα πολιτεύονται.
Θυμίζουμε ότι τις αλλαγές είχε προαναγγέλλει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση τον Ιανουάριο.
Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών και πρόσθεσε πως κατά την προσωπική του άποψη «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές». Χαρακτήρισε τις μεγάλες περιφέρειες ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς». Ενώ τόνισε ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα μπει και το θέμα των θητειών των βουλευτών.
Μετά τις ανακοινώσεις Κουρουμπλή, άπαντες άρχισαν να… ψάχνονται για το πώς θα δημιουργηθεί ο χάρτης των περιφερειών ανά τη χώρα, εφόσον προκριθούν αυτές οι αλλαγές από την κυβέρνηση.
Από τις 55+1 εκλογικές περιφέρειες (με την επικρατείας) οι 10 εξ αυτών – οι λεγόμενες «μεγάλες» εκλέγουν πάνω από 6 βουλευτές.
Πρόκειται για τις περιφέρειες:
Α’ Αθηνών – Εκλέγει 14 βουλευτές
Β’ Αθηνών – Εκλέγει 44
Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Εκλέγει 7
Αττικής (υπόλοιπο) – Εκλέγει 15
Α’ Θεσσαλονίκης – Εκλέγει 16
Β’ Θεσσαλονίκης – Εκλέγει 9
Β’ Πειραιά – Εκλέγει 8
Αχαΐας – Εκλέγει 8
Ηρακλείου – Εκλέγει 8
Λαρίσης – Εκλέγει 8
 
Πηγή: airetos.gr

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.