Πειθαρχική ποινή σε πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής

Πειθαρχική ποινή αργίας διάρκειας δύο μηνών, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο του ∆ήµου Λαυρεωτικής, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί αναφορά ενός κατοίκου στην ανεξάρτητη αρχή, καταλογίζοντας στον ∆ήµο Λαυρεωτικής αδράνεια σε σχέση µε σειρά καταγγελιών του για πρόκληση ηχορύπανσης από κατάστηµα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κακή Θάλασσα Κερατέας.

Η Αρχή διερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι ο τότε αρµόδιος αντιδήμαρχος παρέλειψε αδικαιολόγητα, κατά τα έτη 2012 και 2013, να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο κατάστηµα (αφαίρεση άδειας λειτουργίας και σφράγιση για ορισμένο χρονικό διάστηµα), παρά τις συνολικά δεκαοκτώ βεβαιωμένες από αστυνομικά όργανα παραβάσεις κατά τα παραπάνω έτη, που αφορούσαν τη λειτουργία μουσικής σε αυτό.

Σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, για την επιβολή των εν λόγω διοικητικών κυρώσεων σε κατάστηµα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται η συμπλήρωση τριών παραβάσεων λειτουργίας μουσικής εντός έτους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνέχεια της παραπάνω διαπίστωσης πρότεινε στην Αποκεντρωμένη ∆ιοίκηση Αττικής να εκκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του αντιδημάρχου, ενώ απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκθεση για παράβαση καθήκοντος του εν λόγω αιρετού λειτουργού.

Η Αποκεντρωμένη ∆ιοίκηση ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη και επέβαλε την πειθαρχική ποινή.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.