Η απόγνωση και το θράσος του κ. Μανώλη Τσαλικίδη

Θα πρέπει να είναι μεγάλη η απόγνωση του κ. Μανώλη Τσαλικίδη, ως προς την επιτυχία του ως υποψήφιου Προέδρου της Παλαιάς Φώκαιας. Η απόγνωσή του τον εξαναγκάζει να είναι και θρασύς, χαρακτηριστικό εξάλλου της προσωπικότητάς του.

Φίλος, το γραφείο του οποίου επισκέφθηκα, μου μετέφερε πρόταση του κ. Τσαλικίδη να τον βοηθήσω στις επερχόμενες εκλογές.

Η έκπληξή μου ήταν τόση, ώστε αναζήτησα ένα ημερολόγιο για να διαπιστώσω εάν ήταν Πρωταπριλιά, αλλά είδα ότι ήταν 2 Απριλίου και είχε παρέλθει η ημέρα των ψεμάτων, εξάλλου ο συνομιλητής μου είναι ένας σοβαρότατος επιστήμων και δεν θα κατέφευγε σε τέτοια καλαμπούρια.

Μου εξήγησε, ότι σε κάποια πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση, συνάντησε τον Μανώλη Τσαλικίδη και εκείνος μεταξύ άλλων του ζήτησε να μου μεταφέρει την πρόταση – αίτημα, να τον βοηθήσω στον εκλογικό του αγώνα!!!

Χρειάστηκα αρκετά δευτερόλεπτα να συνέλθω από την έκπληξη για το θράσος τους ανθρώπου. Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να είναι σε μεγάλη απόγνωση, σε ότι αφορά την επιτυχία της προεκλογικής του εκστρατείας και ότι η ύστατη σκέψη του ήταν να απευθυνθεί σε μένα. Την έκπληξή μου διαδέχτηκε η λύπη, για κάποιον που το 2006 έκανα αγώνα για να εκλεγεί Κοινοτάρχης της πόλης μας, έχοντας εναποθέσει σ΄ αυτόν τις ελπίδες για αλλαγή στο ύφος της εξουσίας και για την επίλυση σοβαρότατων χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν τον τόπο, ενώ σήμερα είναι ένας πολιτικός παρίας για τον Σαρωνικό.


Σε μια σύσκεψη πριν τις εκλογές του 2006, παρουσία στελεχών του συνδυασμού του, οι οποίοι με είχαν προτρέψει να τον υποστηρίξω, παρά τις δικές μου επιφυλάξεις, είχα ζητήσει τρία πράγματα.

  1. Να επιλύσει το αποχετευτικό πρόβλημα των τριών (τότε) Κοινοτήτων.
  2. Να κλείσει την παράνομη και καρκινογόνα χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας.
  3. Να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την ένταξη του Καταφυγιού της Παλαιάς Φώκαιας στο σχέδιο πόλης

Τα αποτελέσματα:

  1. Η κατάληξη του αποχετευτικού, είναι γνωστή σε όλους μας, “ζούμε με τους βόθρους”. Όχι μόνο προσπάθησε να εγκαταστήσει το ΚΕΛ στην Γερακίνα, 250 μέτρα από την πόλη μας, αλλά πρωταγωνίστησε μαζί με τον Φιλίππου, ώστε να μην γίνει το Κ.Ε.Λ. σε εγκεκριμένο βιομηχανικό χώρο (ΒΙΟ.ΠΑ) στα Καλύβια.
  2. Η χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το 2015, με τον Τσαλικίδη να αναθέτει, χωρίς διαγωνισμό σε συγγενή του, το θάψιμο των σκουπιδιών, μέχρι που το 2011 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από την οποία κινδύνεψε να καεί και πάλι το Θυμάρι (Διαβάστε εδώ).
  3. Όσο αφορά την μελέτη του σχεδίου πόλης του Καταφυγιού, ας μην το συζητάμε, αφού αυτός δεν κατάφερε να προωθήσει ούτε την επέκταση του σχεδίου πόλης Α΄κατοικίας της Παλαιάς Φώκαιας.

Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, αλλά ο τόπος μας πήγε πολλά χρόνια πίσω. Το ύφος της εξουσίας του θα μείνει ως παράδειγμα προς αποφυγή. Άφησε μια πικρία για την λανθασμένη επιλογή πολλών από εμάς, που τον στηρίξαμε το 2006, αλλά και των στενών συνεργατών του οι οποίοι στη συνέχεια του γύρισαν την πλάτη.

Κύριε Τσαλικίδη, σου εύχομαι, μετά από αυτή την τελευταία εκλογική σου περιπέτεια, να πάψεις οριστικά να απασχολείς τον τόπο μας. Ίσως κάποιοι από εμάς να ξεχάσουμε όσα έκανες και όταν σε συναντάμε να σου λέμε μια καλημέρα.

Για την ώρα; Καληνύχτα σου.

ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Διαχειριστής του Αττικού Παρατηρητή


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.