Δύσβατη και βραχώδη παραλία στην Σαρωνίδα, πρότεινε ο Δήμος Σαρωνικού, για την κολύμβηση των ζώων συντροφιάς

Μια απαράδεκτη από κάθε άποψη, απόφαση – πρόταση,  έλαβε  η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού (δείτε εδώ, το τελευταίο θέμα των αποφάσεων), σχετικά με την χωροθέτηση παραλίας, όπου θα μπορούν τα ζώα συντροφιάς να κολυμπούν ελεύθερα. Προφανώς πρόκειται για απόφαση ανθρώπων που δεν έχουν ζώα, δεν τα αγαπούν αν δεν τα μισούν κι΄ όλας.  Η απόφαση – πρόταση δείχνει τουλάχιστον ότι λήφθηκε  μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί  το γράμμα του νόμου και όχι για να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το Δήμο.

Λούσιμο Δεσποζώμενων ζώων2

Το 44ο – 44,5ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, όπου προτάθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού, ως παραλία για την κολύμβηση ζώων συντροφιάς.

Επιλέχθηκε μια δύσβατη και βραχώδη περιοχή στο 44ο έως το 44,5ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου στη Σαρωνίδα, στο οποίο είναι αδύνατον να προσεγγίσουν άνθρωποι και ζώα. Ο θαλάσσιος χώρος, είναι επίσης γεμάτος από  αιχμηρές πέτρες όπου είναι επίσης αδύνατον να κολυμπήσουν άνθρωποι και ζώα, μια και συνήθως οι συνοδοί των ζώων κολυμπούν μαζί τους.  Δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων, μια και για να φτάσουν ως εκεί οι φιλόζωοι,  απ΄ όλο το Σαρωνικό, θα πρέπει να μετακινηθούν με τα οχήματά τους και όχι με τα πόδια.

Ήδη εκφράζονται έντονες αντιδράσεις, για την απόφαση – πρόταση, η οποία χαρακτηρίζεται ως μη υλοποιήσιμη και  έχουν στόχο τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Σύμφωνα με το γράμμα αλλά και το πνεύμα της εγκυκλίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νήσων, η οποία προήλθε μετά από μακροχρόνια διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:
α) Να υπάρξουν κάποιοι περιοριστικοί παράγοντες (να μην είναι πολυσύχναστες οι παραλίες σύμφωνα με το πως αυτές ορίζονται στο ΠΔ 23/2000) και να εξαιρεθούν οι παραλίες που καταβάλλει κάποιος αντίτιμο.
β) Τέθηκε μία αναλογία για 1 pet friendly ανά 3-4 παραλίες.

Αυτό για τον Δήμο Σαρωνικού, μεταφράζεται ότι θα πρέπει να οριστεί τουλάχιστον μια παραλία για κάθε μία δημοτική Κοινότητα, από τις τέσσερις παραθαλάσσιες (Λαγονήσι, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια). Θα πρέπει επίσης να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε ανθρώπους και ζώα και να υπάρχει χώρος για στάθμευση οχημάτων.

Αναμένουμε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Σωφρόνη και τους Δημοτικούς Συμβούλους να αποδείξουν την φιλοζωϊκή τους διάθεση και πρόθεση να επιλύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα και να μην το παρακάμψουν με ανεφάρμοστες προτάσεις. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.