Διαμαρτυρία κατοίκων Λαυρεωτικής για την ποιότητα του σήματος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ και του καναλιού της Βουλής

Έχουμε χάσει τον λογαριασμό για το πόσες πολλές (πάμπολλες!) φορές προσπαθήσαμε κατά καιρούς να αναφέρουμε σε τηλέφωνα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Δημοσίου περί της κακής μετάδοσης του σήματος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων του Δημοσίου δηλαδή της ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ και του καναλιού της Βουλής.

Συγκεκριμένα στην Λαυρεωτική όπου διαμένουμε από τριετίας, περίπου όπως συνέβαινε και όταν μέναμε αλλού (π.χ. στην Δυτική Ελλάδα και στην Αργολίδα σε προηγούμενες δεκαετίες), το σήμα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης φθάνει στους απλούς (όχι δορυφορικούς) δέκτες-μας με διαλείψεις επαναλαμβανόμενες συχνά-πυκνά (π.χ. ανά μήνα, δεκαπενθήμερο, δεκαήμερο, εβδομάδα, τριήμερο, εικοσιτετράωρο, εικοσάλεπτο, δεκάλεπτο, ακόμη και λεπτό της ώρας!).

Ακόμη και εγγράφως αναγκασθήκαμε κατά καιρούς να απευθυνθούμε στους υποτιθέμενους “αρμοδίους” τεχνικούς της ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ περιγράφοντας επακριβώς την κατάσταση αυτή που προφανώς απεικονίζει μία ακόμη βρωμερή αβελτηρία του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα προβλήματα παρέμειναν σχεδόν ίδια ακόμη και όταν προ καιρού το σήμα αναβαθμίσθηκε πλέον σε ψηφιακό!

Ίδια παρέμεινε και η στάση και η συμπεριφορά των υποτιθεμένων αρμοδίων τεχνικών που προφανώς παραμένουν ίδιοι…

Όσοι από αυτούς και όταν (και άν!) κατά καιρούς μας “απήντησαν” πρώτα και κύρια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρούσουν τα ερωτήματά-μας και τα γραπτά-μας και να μας κάνουν να μετανοήσουμε που τους …ενοχλήσαμε!

Η αποκρουστική (επιμελώς παραμένουσα σκοτεινή ΑΠΡΌΣΩΠΗ και ΑΝΏΝΥΜΗ) συμπεριφορά-τους απλώς επιτείνει και διαιωνίζει το πρόβλημα το οποίο (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!) ΑΡΝΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΆΨΟΥΝ ΚΑΙ, εν τη απλότητί-του, ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΎΣΟΥΝ όπως θα έκαναν εάν οι αιτούντες δεν ήταν απλοί πολίτες αλλά κάποιοι “ημέτεροι”-τους.

Σημειωτέον ότι ακόμη και τώρα που υποτίθεται ότι δεν έχει μείνει καμία περιοχή της Επικράτειας χωρίς ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό σήμα εντούτοις, τουλάχιστον όλη η περιοχή βορείως του Λαυρίου όπου τώρα διαμένουμε, είναι ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ και ως προς την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του εκπεμπόμενου από την Αθήνα και λαμβανομένου εδώ Δημοσίου σήματος και ως προς την ΜΟΝΙΜΌΤΗΤΑ της μετάδοσής-του (διακοπές που διαρκούν έως και 3 εικοσιτετράωρα π.χ. από Παρασκευή έως Δευτέρα, τυχαίο;) και ως προς την ΠΛΗΡΌΤΗΤΑ-του (αφού στην περιοχή-μας δεν αναμεταδίδονται ΚΑΘΟΛΟΥ εκπομπές όπως π.χ. του BBC που η ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ υποτίθεται ότι οφείλει να αναμεταδίδει).

Η κατάσταση αυτή φανερώνει και την απόλυτη έλλειψη σεβασμού εκτός των άλλων και στον θεσμό του υπέροχου καναλιού της Βουλής οι εκπομπές του οποίου “φθάνουν” εδώ κι αυτές με τα προαναφερόμενα προβλήματα.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Διαμαρτυρία κατοίκων Λαυρεωτικής για την ποιότητα του σήματος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ και του καναλιού της Βουλής”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Tο ιδιο συμβαινει και σε μενα που λαμβανω απο κεντρο εκπομπης Αιγινας. Το σημα ειναι ακεραιο αλλα πρεπει να μην λαμβανει απο το κεντρο εκπομπης τους στα κεντρικα
    Απλα εγω ξερω οτι αν δεν λαμβανεις υπηρεσιες δεν πρεπει να πληρωνεις!!!
    Απλα στο αδειο κρανιο καποιων πρεπει να πληρωνεις τα χρηματα σου στην ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ/ΝΕΤ η οτιδηποτε βλεπεις. Ελπιζω καποτε τα πραγματα να αλλαξουν. ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΑ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.