Δήμος Σαρωνικού: Απειλεί με κατασχέσεις και δεσμεύσεις ΑΦΜ για «χρέη» μερικών δεκάδων ευρώ

Ένα υπερβολικά εκφοβιστικό ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμων οφειλών, κοινοποίησε ο Δήμος Σαρωνικού σε χιλιάδες υδρολήπτες, απειλώντας με κατασχέσεις κινητών αξιών(!!) και δεσμεύσεις ΑΦΜ. Το ειδοποιητήριο με το οποίο καλούνται οι υδρολήπτες να τακτοποιήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι 26/5/2015, στάλθηκε και σε δημότες οι οποίοι οφείλουν ποσά 25 και 30 ευρώ, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων. Ήδη έχει δοθεί παράταση στην δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών και για τους Δήμους για ένα ακόμη μήνα.

Scan_Pic0003Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δήμο Σαρωνικού υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο από τον λογαριασμό ύδρευσης, οι οποίες υπερβαίνουν τα 5 εκ. ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν δύο εκ. ευρώ, οφείλουν πολυτελείς ιδιοκτησίες, ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις. Το ερώτημα που θέτουν συμπολίτες μας, που έλαβαν το ειδοποιητήριο και οφείλουν μερικές δεκάδες ευρώ, αν ο Δήμος έχει δεσμεύσει τα ΑΦΜ και έχει ξεκινήσει την διαδικασία κατασχέσεων ή διακοπής της παροχής, γι΄ αυτούς τους μεγαλοφειλέτες.

Σχετική ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη ΡΙΖ.Ε.Σ.

Η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού «έπνιξε» την ευεργετική ρύθμιση των  100 δόσεων στην τιμωρητική μνημονιακή λογική των κατασχέσεων και δεσμεύσεων

ΡΙΖΕΣΜε έναν πρωτοφανή  και σκληρό τρόπο εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή, την πρώτη  και μοναδική στην εννεάμηνη θητεία της, επικοινωνία με τους δημότες:

Με ένα καταπληκτικό τρομοκρατικό έγγραφο που απέστειλε σε όλους τους δημότες, καλούσε τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν, ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς νερού, διαφορετικά και αν υπερέβαιναν τα 293 ευρώ, θα προχωρούσε σε κατασχέσεις και δέσμευση φορολογικής ενημερότητας. 

Ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Σοφρώνης με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό  προκειμένου να κατευνάσει τη θύελλα  αντιδράσεων που προκάλεσε  το τρομοκρατικό έγγραφο του Δήμου, επικαλέστηκε ως  δικαιολογία  την ευκαιρία να επωφεληθούν οι οφειλέτες από τη  ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η ίδια πάντως η ρύθμιση βαφτίστηκε και είναι ευεργετική, διότι δεν προβλέπει  ούτε τιμωρίες, ούτε κατασχέσεις, ούτε και δεσμεύσεις φορολογικής ενημερότητας. Αντίθετα προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων για τη διευκόλυνση και ελάφρυνση των οφειλετών στην περίοδο της κρίσης.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι αμετανόητοι άρχοντες δεν διανοούνται να αποχωριστούν την τιμωρητική για τους πολίτες λογική της μνημονιακής εποχής… δείχνοντας  με τον ποιο ανάγλυφο τρόπο πόσο μακριά είναι από την τοπική κοινωνία και τα  πραγματικά προβλήματα της πλειοψηφίας  των πολιτών.

Η συμπεριφορά τους βέβαια διαφέρει απέναντι στους  λίγους και εκλεκτούς αφού κατά το προ κρίσης παρελθόν  οι –  και σημερινοί – εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δεν ξέρουμε να  έχουν προβεί σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις για οφειλέτες – ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων, που επιμελώς…ξεχνούσαν να πληρώσουν  τετραψήφιους και πενταψήφιους λογαριασμούς νερού.

Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τέτοιου είδους αυθαιρεσίες από τη Δημοτική Αρχή.

Μαζί με  τους πολίτες θα αγωνιστούμε ώστε να καταργηθούν στη πράξη πρακτικές που ανήκουν σε μία άλλη εποχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.