Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν είναι αποδεκτή η περαιτέρω επιβάρυνση των Δήμων της Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα μετακυλήσουμε στους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, μέσω των ανταποδοτικών τελών, το χαράτσι του ΕΔΣΝΑ.

 

Μου προξενεί κατάπληξη η σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ , που αποφάσισε την αύξηση κατά 11,36% της προσωρινής τιμής της εισφοράς των ΟΤΑ. Αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, θα επιβαρυνθούν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις όλης της Αττικής. Ενώ ακυρώνεται στην πράξη η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι Δήμοι να κρατήσουμε σε χαμηλό ύψος , τα ανταποδοτικά τέλη.

Για μένα προσωπικά αυτή η απόφαση είναι ακατανόητη κι απαράδεκτη. Όσοι την έλαβαν προφανώς ζουν σε άλλο κόσμο. Θα ζητήσω από την Περιφερειάρχη Αττικής, την κα Δούρου, να “προσγειώσει” στην πραγματικότητα τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ που πήραν αυτή την παράλογη απόφαση.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεσμεύομαι προσωπικά ότι ως Δήμος δεν θα μετακυλήσουμε στους κατοίκους μας το νέο αυτό “χαράτσι”, αλλά και δεν θα υποβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον τομέα της καθαριότητας.                       

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.