Βούτσης σε δήμους: Κόψτε όλες τις δαπάνες

Σε μια σαφή εντολή να περικόψουν περαιτέρω τις δαπάνες τους, προχώρησε η κυβέρνηση προς τους Δήμους όλης της χώρας.
Σχετική εγκύκλιος που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή του υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, αναφέρει πως οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε δραστικές μειώσεις μέσα στο 2016 στις δαπάνες τους που έχουν να κάνουν με υπερωρίες, έξοδα για υπηρεσιακές μετακινήσεις, δαπάνες για τηλέφωνο, ρεύμα, προμήθειες, καθώς και στα κόστη που σχετίζονται με αθλητικές και πολιτιστικές επιχορηγήσεις.
Όπως αναφέρει το in.gr, η εν λόγω εγκύκλιος αναφέρει πως εν όψει της υποχρέωσης κατάρτισης ρεαλιστικών προϋπολογισμών από τους Δήμους με εγγραφή σε αυτούς μόνο δαπανών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν, υπογραμμίζεται η ανάγκη άσκησης περιοριστικής πολιτικής στις δαπάνες το 2016, «με υποχρέωση συγκράτησης αυτών στα χαμηλότερα, δυνατά επίπεδα.»
Στο πλαίσιο αυτό, η εγκύκλιος τον κ.κ. Μάρδα και Βούτση ενδεικτικά αναφέρεται σε δαπάνες στις οποίες το 2016 θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης χαμηλότερου ύψους ποσών σε σχέση με το 2015. Σε αυτές περιλαμβάνονται:
Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας,
Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.,
Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες για επιχορηγήσεις ν.π.δ.δ., αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, βοηθήματα σε οικονομικά αδύνατους κ.ο.κ..
Στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται πως η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων γενικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική και ξεκαθαρίζεται πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και πραγματοποιηθεί δαπάνες καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, τα ποσά που αναλογούν στο ύψος αυτών, καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης.
Τέλος, για την υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν η εγκύκλιος προειδοποιεί πως αυτό οδηγεί ουσιαστικά στην μη επίτευξη του οικονομικού αποτελέσματος, καθιστώντας τον προϋπολογισμό ελλειμματικό.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Βούτσης σε δήμους: Κόψτε όλες τις δαπάνες”

  1. Ο/Η ποταμίσιος λέει:

    Αναρωτιέμαι γιατί η λεωφόρος λαυρίου – αναβύσσου στο κομμάτι που ανήκει στην δημοτική ενότητα της Π. Φώκαιας δεν καθαρίζεται ποτέ από συνεργείο του δήμου(δεν έχουμε δει κανένα συνεργείο) σε αντίθεση με την παραλιακή που περνά στα όρια του παραθαλάσιου οικισμού της δ. κοινότητας που καθαρίζεται συνέχεια πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Αναρωτιέμαι εμείς δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη περί τις 200 οικογένειες; Μόνο όσοι διαμένουν και έχουν τις επιχειρήσεις τους στον παραθαλάσσιο οικισμό της Π. Φώκαιας πληρώνουν για καθαριότητα; Μπορεί να μας πει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας πότε έρχεται αν έρχεται συνεργείο καθαριστών του δήμου στην περιοχή της ΑΤΕ; γιατί δεν έχουμε δει κανένα. Να μας το πούνε ότι δεν πρόκειται να στείλουν κάποιον να βγούμε εμείς να καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους της ΑΤΕ, επιτέλους όχι άλλη κοροϊδία.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.