Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής – «Τα Ιστιοφόρα της Άνδρου», της Δέσποινας Καράμπελα-Αναστασίου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει και σας προσκαλεί, στα Εγκαίνια της Αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής «Τα Ιστιοφόρα της Άνδρου», από τη Δέσποινα Καράμπελα-Αναστασίου, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 και ώρα 8:00 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34).

Έχοντας επικεντρώσει το έργο της, στην εμπνευσμένη ανάπλαση λαϊκών παραδοσιακών στοιχείων της χώρας μας, καθώς και στην αγιογραφία, η Δέσποινα Καράμπελα-Αναστασίου συγκινεί με την Έκθεσή της, τόσο με τα ερεθίσματα που της δίνει το θέμα, όσο και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ελληνική λαϊκή παράδοση, προκαλώντας στον επισκέπτη, έναν ευχάριστο «αντιπερισπασμό», στα δεινά της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης ισοπέδωσης.

Η Έκθεση, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια και εντυπώσεις, καθώς για πρώτη φορά απεικονίστηκαν στον καμβά, ιστορικά πλοία από το 1800, μεγάλων οικογενειών.

Η Δέσποινα Καράμπελα-Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία είκοσι χρόνια, ζει μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη. Έχει κάνει σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ, με τους Γιάννης Μόραλη και Νίκο Νικολάου. Σπούδασε διακοσμητικές τέχνες και σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό με τον Παναγιώτη Τέτση. Ασκήθηκε στη νωπογραφία και στην τεχνική των φορητών εικόνων στο εργαστήριο του Κων/νου Ξυνόπουλου. Ειδικεύτηκε, επίσης, στην συντήρηση παλαιών έργων τέχνης και στη σχεδίαση και υλοποίηση βυζαντινού κοσμήματος. Έχει δημιουργήσει και στους χώρους της γλυπτικής και της κεραμικής τέχνης και έχει αγιογραφήσει εκκλησίες στην Άνδρο, στα Μεσόγεια, στη Μυτιλήνη και στην Πελοπόννησο. Έχει διδάξει αγιογραφία, ναΐφ ζωγραφική, γλυπτική και κεραμική τέχνη και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το 2007 ίδρυσε τον παραδοσιακό πολυχώρο «Πνευματική Εστία Άνδρου Β.Αναστασίου». 

Διάρκεια Έκθεσης: 21/4/2017 – 28/4/2017

Ωράριο Λειτουργίας: 10:00π.μ. – 1:00 μ.μ. και 6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. 

Από τα έσοδα της Έκθεσης, θα ενισχυθεί το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου. 

Σας περιμένουμε!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.