Αλληλεγγύη στα παιδιά των Γυναικείων Φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών από την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ»

Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης όπου η ένδεια και η κοινωνική αποστέρηση αυξάνεται, η «Κοινωνική Στήριξη» ανέλαβε πρωτοβουλία για την υποστήριξη των βρεφών και νηπίων που βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών όπου 460 κρατούμενες και 20 μητέρες εκτίουν ποινές φυλάκισης.

Προσφέραμε παιχνίδια, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες, μωρομάντηλα και πολλές αγκαλιές και χαμόγελα στα νήπια. Τα παιδιά, πέρα από το πρόσωπο της μητέρας που βλέπουν, η επόμενη εικόνα είναι κάγκελα, σιδερένιες πόρτες, κελιά, ωράριο και όση θαλπωρή και αγάπη να πάρουν από την μάνα τους τους λείπουν το ξέγνοιαστο παιχνίδι, η ελευθερία κινήσεων, ο ουρανός, ο ήλιος, τα αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα. Όλα αυτά είναι επιρροές που διαμορφώνουν προβληματικούς χαρακτήρες. Αυτός ο εγκλεισμός έχει αρνητικές συνέπειες στα νήπια. Μήπως αν υπήρχε λειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον, θα ήταν καλύτερη λύση για αυτά; Πέρα από το στενάχωρο περιβάλλον , γιατί ραγίζουν όλες οι καρδιές όταν βλέπουν μωρά χεράκια γαντζωμένα στα σιδερένια κάγκελα, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ουσιαστικής κοινωνικής συνεισφοράς δράση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.