Την επέτειο της τραγωδίας του Ματιού, την τιμούμε με μέτρα προστασίας των οικισμών μας;

Συνολικά 36 περιοχές της Αττικής με δάση και αυθαίρετη θεωρεί η Πυροσβεστική «υψίστου κινδύνου» για μεγάλες πύρινες καταστροφές, σαν κι αυτή στο Μάτι τη μοιραία Δευτέρα στις 23 Ιουλίου που κόστισε τη ζωή σε 104 άτομα, 16 αταυτοποίητα θύματα θαμμένα σε ομαδικό τάφο στη Νέα Μάκρη, 57 εγκαυματίες, δεκάδες επιζώντες με βαριά ψυχικά τραύματα και περιουσίες εκατοντάδων εκατομμυρίων που χάθηκαν μαζί με τα σχέδια και τα όνειρα απλών ανθρώπων.

Πρόκειται για περιοχές που έχουν διάσπαρτους οικισμούς μέσα στο δάσος όπως η ΑΤΕ, με ακαθάριστες εκτάσεις όπως το Καταφύγι, με  λίγες ή και ανύπαρκτες διεξόδους για τους πολίτες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, όπως το Θυμάρι

Ακόμη, πρόκειται για περιοχές που δεν μπορεί να «χαρτογραφήσει» η Πυροσβεστική, ώστε τα αεροπλάνα να προχωρήσουν με ασφάλεια σε ρίψεις νερού, με κίνδυνο τραυματισμού πολιτών που μπορεί να διαμένουν μέσα σε δασικές εκτάσεις. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι σε πολλές από αυτές τις περιοχές είναι δύσκολη η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και ανύπαρκτα σχέδια εκκένωσης. 

Οι περιοχές αυτές στο Σαρωνικό είναι:

  • Σαρωνίδα 
  • Ανάβυσσος
  • Παλαιά Φώκαια
  • Λαγονήσι 
  • Κουβαράς

Και όμως, όταν καλούνται οι κάτοικοι να ενημερωθούν και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, αδιαφορούν. Όταν όμως συμβεί η προδιαγεγραμμένη καταστροφή, τότε αγανακτούν και κραυγάζουν που είναι ο Δήμος, που είναι το κράτος, που είναι τα αεροπλάνα και τα πυροσβεστικά; Όλα δοκιμάζονται όταν η φωτιά έχει περικυκλώσει τους οικισμούς. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.