Διαμαρτυρία του Δήμου Μαρκοπούλου, σχετικά με την πρωτοβουλία ένταξης των ασφαλισμένων, στην τοπική Δ/νση Ε.Φ.Κ.Α. Ε’ Αν. Αττικής, με έδρα το Λαύριο!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ενημερώθηκε μόλις χθες, μέσω επιστολής του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), ότι το νέο Σχέδιο Οργανωτικής Δομής του Ε.Φ.Κ.Α., προβλέπει την δημιουργία Τοπικής Δ/νσης Ε’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΛΑΥΡΙΟ και με χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων, των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής της Π.Ε. Αν. Αττικής.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται, να συνεχίσει να λειτουργεί η Τοπική Δ/νση Δ’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΚΟΡΩΠΙ και με χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων των Δήμων Κρωπίας, Παιανίας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (!!) της Π.Ε. Αν. Αττικής.

Θεωρούμε τουλάχιστον αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, αν όχι ανόητη, την πρωτοβουλία ένταξης του Δήμου Μαρκοπούλου στην Τοπική Δ/νση Ε’ Αν. Αττικής, καθώς οι πολίτες του Δήμου μας, θα είναι πλέον υποχρεωμένοι, να διανύουν 28 χλμ. από το Μαρκόπουλο και 35 χλμ. από το Πόρτο Ράφτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο Λαύριο, τη στιγμή που διατηρείται η ύπαρξη Τοπικής Διεύθυνσης στο Κορωπί, που απέχει μόλις 5 χλμ., απ’ όπου και εξυπηρετούμαστε, πολλές δεκαετίες!

Μέριμνα της Πολιτείας, οφείλει και πρέπει να είναι, η καταβολή προσπάθειας, για την διευκόλυνση και όχι την ταλαιπωρία των πολιτών, με κάθε μέσο. Εν αντιθέσει με την ως άνω αρχή, διαπιστώνουμε έκπληκτοι πως η Πολιτεία, όχι μόνο δεν μεριμνά για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά αντίθετα, θέτει εμπόδια και τους ταλαιπωρεί βλακωδώς και άσκοπα, καθώς ο Δήμος μας και οι ασφαλισμένοι πολίτες μας, θα έπρεπε, να συνεχίζουν να ανήκουν, στην Τοπική Δ/νση Δ’ Αν. Αττικής, με έδρα το Κορωπί!

Ρωτάμε λοιπόν:

Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;

Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου μας, πρέπει να βγουν χωρίς ουσιαστικό λόγο, «χαμένοι» σε χρόνο και χρήμα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ενώ υπάρχει ήδη, λειτουργούσα εναλλακτική λύση;

Αναμένοντας τις οφειλόμενες – ως κρίνουμε – απαντήσεις της Πολιτείας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, της ερχόμενης Δευτέρας, 15/5/2017 στις 8:00μ.μ., το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, θα αφορά στην λήψη Απόφασης, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου μας, ώστε να μην προχωρήσει αυτός ο απαράδεκτος Σχεδιασμός για τους δημότες Μαρκοπούλου, όσον αφορά, στη νέα Οργανωτική δομή του Ε.Φ.Κ.Α.!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.