Επιθεώρηση στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Πέτα Κουβαρά

Kouvaras Vrefonhpiakos

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού, σε επίσκεψή του στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην Πέτα, Κουβαρά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από τους ταχείς ρυθμούς ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος, σημειώνοντας:

«Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουβαρά, τη θεμελίωση του οποίου εγκαινιάσαμε το Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, παρά τις συμπληγάδες και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες. Διαψεύδοντας λοιπόν τις Κασσάνδρες, με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε σήμερα από τον επιβλέπων Μηχανικό της αναδόχου εταιρείας ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού. Οι γονείς και οι μικροί μαθητές θα χαίρονται πολύ σύντομα ένα υπερσύγχρονο και ολοκαίνουριο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην Κερατέα ή στα Καλύβια. Με πολύ επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεργασία, χάρη και στην αφοσίωση του Αντιδημάρχου κ. Σταμάτη Γκίνη αλλά και του Προέδρου της Τ.Κ. Κουβαρά κ. Γιάννη Κίτσου βλέπουμε το χρόνιο αίτημα των κατοίκων να παίρνει σάρκα και οστά, το σχολείο μας να χτίζεται».

Η κατασκευή του Βρεφονηπιακού σταθμού είναι έργο προϋπολογισμού 1.960.000 ευρώ, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σαρωνικού. Είναι δυναμικής 45 περίπου βρεφών και νηπίων, με χώρους διδασκαλίας, κοιτώνες, χώρους δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, μαγειρεία, ενώ πληροί όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Για πολλά χρόνια η Τοπική Κοινότητα Κουβαρά διεκδικούσε την ανέγερση του σταθμού, αλλά διάφορα εμπόδια συνέβαλαν σε διαρκείς αναβολές του έργου. Η νέα Δημοτική αρχή Σαρωνικού είχε θέσει ως βασικό στόχο την υλοποίηση του έργου και κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να φτάσουμε στο σημερινό ευτυχές αποτέλεσμα. Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «Τεχνικών Έργων Α.Ε.» και τον Δήμο Σαρωνικού έγινε τον Απρίλιο του 2015. Το οικόπεδο στο οποίο ανεγείρεται το σχολείο είναι δωρεά της κας Αιμιλίας Πέτρου και της κόρης της Άντζελας-Λουκίας Πέτρου. 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.