Εγκαινιάστηκε η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Τ.Κ. Κουβαρά

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός θεμελίωσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Πέτα, Κουβαρά, τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Ιωάννης ευχόμενος να φιλοξενήσει σύντομα μαθητές και δασκάλους.

u

u

u

u

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, η υλοποίηση του οποίου έμοιαζε σχεδόν αδύνατη, εξαιτίας αρκετών γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και πολυετούς δικαστικής διαμάχης, με κίνδυνο να χαθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση. Χάρη στις μεθοδικές προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής επετεύχθη η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «Τεχνικών Έργων Α.Ε.» και τον Δήμο τον Απρίλιο του 2015, προϋπολογισμού 1.953.776, 21€. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και του Π.Δ.Ε.

Η Τοπική Κοινότητα Κουβαρά διεκδικούσε για πολλά χρόνια την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού, προκειμένου οι μικροί μαθητές να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στην Κερατεά και τα Καλύβια. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός δυναμικής σαράντα περίπου νηπίων θα λύσει το πρόβλημα των παιδιών και των οικογενειών τους. Η αποπεράτωση θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και το έργο θα αποτελέσει πρότυπο σταθμό, καθώς η μελέτη κατασκευής είναι προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις νέες κτιριακές και τεχνολογικές πρακτικές.

Στη σεμνή τελετή της Κυριακής ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους παρευρισκόμενους στον αείμνηστο κ. Παντελή Πέτρου, θύμα της άνανδρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, στις 16/1/1980. Η οικογένειά του παραχώρησε στην Κοινότητα Κουβαρά, το 2007, το οικόπεδο έκτασης σχεδόν 2 στρεμμάτων στο οποίο και ξεκίνησε η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού.

 «Θα ήθελα να αναφερθώ, αρχικά, στον αείμνηστο συμπολίτη μας Παντελή Πέτρου, ο οποίος τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Η οικογένειά του, σύζυγος και η κόρη του κυρίες Αιμιλία και Άντζελα – Λουκία Πέτρου δώρισαν το 2007 στην Κοινότητα τότε Κουβαρά το οικόπεδο. Το αίσθημα προσφοράς και αλτρουισμού που επέδειξαν οι συμπολίτισσες μας, είναι όχι απλά αξιομνημόνευτο αλλά αποτελεί φωτεινό φάρο και διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα στις ημέρες μας.  Θα ήθελα, λοιπόν, να τις ευχαριστήσω δημόσια, για μια ακόμα φορά, μιας και χωρίς την ευγενική χορηγία τους δεν θα φτάναμε στο σημερινό ευτυχές γεγονός. Προτρέχοντας, θα ήθελα επίσης να εκφράσω και την πρόθεση της δημοτικής αρχής να επονομαστεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Παντελής Πέτρου» και ελπίζω να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του» σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά, κ. Γιάννης Κίτσος εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των κατοίκων για την υλοποίηση του έργου , ενώ ο τέως Κοινοτάρχης και νυν Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Σταμάτης Γκίνης, ο οποίος οραματίστηκε και εργάστηκε άοκνα για την ανέγερση του σταθμού από το 2007, δήλωσε δικαιωμένος και βαθύτατα συγκινημένος καθώς οι προσπάθειες ετών απέφεραν αποτέλεσμα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, η κα Αιμιλία Πέτρου, η κα Λουκία- Άντζελα Πέτρου,  οι Αντιδήμαρχοι κα Αικατερίνη Γκούμα, κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, κ. Σπύρος Δημητρίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Κόλλια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Τσαλικίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Σοφία Μιχαηλίδου, κ. Παναγιώτης Γκίκας, κ. Ανδρέας Κωσταντέλλος, ο Πρόεδρος της ΔΚ Καλυβίων κ. Μάκης Κολαξής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσος Παπουτσής, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Βασιλείου και κάτοικοι της περιοχής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.