“ΌΧΙ” δύο Αντιπεριφερειαρχών στο διορισμό τους από τους Περιφερειάρχες

Με παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, την Τετάρτη 2 Μαΐου, στη διάρκεια της συζήτησης του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Νομοσχέδιο Υπουργείο Εσωτερικών “Κλεισθένης 1”», οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Γιάννης Βασιλείου αντίστοιχα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον διορισμό των Αντιπεριφερειαρχών από τους Περιφερειάρχες, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Είναι εμφανές ότι η πρόταση έχει και προσωπικά κίνητρα, μια και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει την τελευταία τριετία στην Περιφέρεια Αττικής, είναι αμφίβολο εάν θα είχαν παραμείνει Αντιπεριφερειάρχες οι συγκεκριμένοι κύριοι, εάν ήταν στο χέρι της κας Δούρου να τους αντικαταστήσει.. 

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους, όπως αυτά καταγράφηκαν στην πρώτη σύσκεψη του Θεματικού Δικτύου Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών τον Ιούνιο του 2017 και επικαιροποιήθηκαν ως προτάσεις – θέσεις στο συνέδριο της ΕΝΠΕ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε διάλυση τις Περιφερειακές Ενότητες, θα καταστήσει τον θεσμό ακόμα πιο Περιφερειαρχοκεντρικό και συγκεντρωτικό με αποτέλεσμα να απολέσει τα όποια αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά του έχουν απομείνει. Αντίθετα, επέμειναν στη θέση τους για άμεση εκλογή των Αντιπεριφερειαρχών από τους πολίτες, για την οποία εκφράστηκαν θετικά ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Στούπης.

Επίσης, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πρόταση για εκλογή των Αντιπεριφερειαρχών από τους πολίτες, να συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που θα υποβληθούν από το ΔΣ της ΕΝΠΕ για το «Νομοσχέδιο Υπουργείο Εσωτερικών “Κλεισθένης 1”».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.