Χωρίς καμία αλλαγή, η ψήφιση των τιμολογίων ύδρευσης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού

Απείχαν από την συνεδρίαση οι παρατάξεις της μειοψηφίας

Υπερψηφίστηκε εκ νέου και χωρίς αλλαγές η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής, για την ενοποίηση των τιμολογίων ύδρευσης του Δήμου Σαρωνικού, που θα ισχύσουν από 1/1/2015.

Όπως είναι γνωστό η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί στις 15/10/2014, απόφαση που όμως είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από ένσταση που είχαν καταθέσει σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας (δείτε εδώ).
Αναφέρθηκε ενημερωτικά ότι η ακύρωση της απόφασης της 15/10/2014 έγινε για τυπικούς λόγους και όχι ουσιαστικούς. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαίρη Κόλλια, η ακύρωση αφορούσε την μελέτη της απόφασης, η οποία έπρεπε κατά την άποψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να είναι περισσότερο αναλυτική, ενώ άφησε σαφέστατο υπαινιγμό, ότι ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που χειριζόταν το θέμα, δέχτηκε πιέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα, για να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης η κα Κόλλια, με αφορμή αίτημα των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τις απουσίες μελών του λόγω εορτών, είπε ότι είναι προσχηματικό το αίτημα και υποκρύπτει πρόθεση της μειοψηφίας να μην συζητηθεί το θέμα και να μην ληφθεί απόφαση. Η κα Πρόεδρος είπε ότι είναι η 3η συνεδρίαση με το ίδιο θέμα και υπενθύμισε ότι η πρώτη προσπάθεια για ενοποίηση των τιμολογίων, είχε γίνει τον Αύγουστο, όταν και τότε η σημερινή μειοψηφία είχε ματαιώσει την συνεδρίαση προκαλώντας έλλειψη απαρτίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους που παρέστησαν στην συνεδρίαση, θεωρώντας την αποχή των παρατάξεων της μειοψηφίας, ως προσχηματική και χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη έλλειψης ευθύνης. Ο Δήμος, είπε δεν μπορεί να λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο που κλείνει για 15 ημέρες. Σήμερα είπε, είναι μια εργάσιμη ημέρα και ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί 365 ημέρες του χρόνου επί 24ωρο. Υπενθύμισε και αυτός ότι η παράταξη του κ. Τσαλικίδη έχει και στο παρελθόν ακολουθήσει την ίδια πρακτική.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, επιβεβαίωσε ότι ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από συμβούλους της μειοψηφίας, που βρισκόντουσαν εκεί σε καθημερινή βάση, για να ακυρώσει την απόφαση του Δήμου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.