Φωτιά στο Μάτι

Μη αντιμετωπίσιμο το φαινόμενο κατά τον αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου

Η μη έγκαιρη εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού, στέρησε τη δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, λέει το πόρισμα Λούτσιου.

Ποιον πιστεύετε εσείς;

Το Μάτι ένα μήνα μετά την φονική φωτιά

Το Μάτι ένα μήνα μετά την φονική φωτιά

 

Καταθέτοντας στους εισαγγελείς για τη φονική φωτιά, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου υποστηρίζει πως “αρμοδιότητα και απόλυτη ευθύνη έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία”. Αναφέρεται σ΄ αυτούς που στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας τους είπε “Πηγαίνετε τώρα και ο καθένας ξέρει τη δουλειά του”.

Ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό την ημέρα της θανάσιμης φωτιάς που σήμερα μετρά 99 νεκρούς, κλήθηκε από τους εισαγγελείς Ηλ. Ζαγοραίο και Βαρβ. Γνεσούλη που χειρίστηκαν την έρευνα, προκειμένου να καταθέσει τη δική τους θέση γύρω από τις αρμοδιότητες των φορέων.

To πόρισμα Λιούτσιου τον διαψεύδει

Ωστόσο, στην ογκωδέστατη δικογραφία της προκαταρκτικής έρευνας για την πυρκαγιά στο Μάτι, περιλαμβάνεται και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του αξιωματικού Π.Σ., Δημ. Λιότσιου, ο οποίος καταλήγει σε ένα ελαφρώς διαφορετικό συμπέρασμα.

«Γενικά εκτιμώ ότι ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε από τη γρήγορη εξέλιξη της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσλειτουργίες στο επιχειρησιακό σκέλος, καθώς και έλλειψη επαρκούς επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων, κατά τη διαχείριση της κρίσης. Η μη έγκαιρη εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού, στέρησε τη δυνατότητα ασφαλούς διαφυγής των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής», υποστηρίζει ο πραγματογνώμονας τον οποίο διόρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. και προσθέτει: «Με μέσο όρο άνετου βαδίσματος τα 80m/min η απόσταση που καλούνταν να καλύψουν (από τη Λεωφόρο Μαραθώνας έως και την ακτογραμμή) για την ασφαλή διαφυγή τους είναι περίπου 1 χλμ , δηλαδή 15 με 29 λεπτά άνετου βαδίσματος».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.