Υποβάθμιση του ΙΚΑ Λαυρίου σε Αποκεντρωμένο Τμήμα του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο Οργανωτικό Μοντέλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προβλέπεται η υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Λαυρίου σε Αποκεντρωμένο Τμήμα του ΕΦΚΑ.Έτσι με τη δημοσιοποίηση του τελικού Σχεδίου Οργανισμού ΕΦΚΑ δημιουργείται Αποκεντρωμένο Τμήμα ΕΦΚΑ στο Λαύριο, με απροσδιόριστο αριθμό υπαλλήλων, το οποίο θα αποτελεί απόλυτα εξαρτημένο λειτουργικά τμήμα της Τοπικής Διεύθυνσης Σπάτων.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο θα δημιουργηθούν 4 Τοπικές Διευθύνσεις Ανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περιγραφή των αρμοδιοτήτων του παραπάνω τμήματος διαπιστώνεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους πολίτες και συγκεκριμένα δεν προβλέπονται αρμοδιότητες όπως ενδεικτικά:

  • Η έκδοση αποφάσεων προαιρετικής ασφάλισης, αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης και στρατιωτικής θητείας, πράξεων επί απωλείας ασφαλιστικών βιβλιαρίων (ΥΔΑΑΒ), αποφάσεων επιστροφής αχρεωστήτων καταβληθεισών εισφορών, καθώς και η μη δυνατότητα έκδοσης πράξεων επιβολής εισφορών.
  • Η έκδοση αποφάσεων για χορήγηση επιδομάτων ασθενείας ,μητρότητας και λοιπών παροχών σε χρήμα.
  • Δεν προβλέπεται στην αρμοδιότητα του τμήματος σημείο υποβολής αιτήσεων ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας),
  • Οι αιτήσεις θεραπείας ασφαλισμένων και εργοδοτών θα παραλαμβάνονται και θα διαβιβάζονται στην τοπική Διεύθυνση Σπάτων όπου και θα εκδικάζονται με συνέπεια την αναγκαστική μετακίνηση και οικονομική επιβάρυνση των προσφευγόντων και των μαρτύρων.

Ο ρόλος του Αποκεντρωμένου τμήματος θα περιορίζεται στο να παραλαμβάνει και να ελέγχει κάθε αίτημα των πολιτών, να το διαβιβάζει στο αρμόδιο τμήμα Σπάτων χωρίς να έχει τη δυνατότητα έκδοσης οποιασδήποτε απόφασης.

 
Πηγή: forkeratea.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.