Το «Λάθος Πάτωμα» κέρδισε το κοινό και το 1ο Βραβείο στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων- Μώμος ο Πατρεύς

 Το «Λάθος Πάτωμα» αποδείχτηκε η πιο  σωστή επιλογή του σκηνοθέτη και δάσκαλου στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΝΠΔΔ «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ», καθώς κατέκτησε την πρωτιά στο 7ο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων στην Πάτρα.          

20150208_00155420150207_235749Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δήμου Σαρωνικού ταξίδεψε στην Πάτρα προκειμένου να συμμετάσχει στο διήμερο Φεστιβάλ στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015, μαγεύοντας το κοινό και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας ¨Ρεφενέ¨ και αποτελεί προπομπό της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Πλέον αποτελεί θεσμό καθώς οι συμμετέχοντες είναι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα. 
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σαρωνικού ήταν ανάμεσα στους δέκα διαγωνιζόμενους φιναλίστ, οι οποίοι αρχικά επελέγησαν από επιτροπή και ακολούθως παρουσίασαν ζωντανά το σατιρικό θεατρικό τους δεκάλεπτο στη σκηνή του «Πάνθεον» προσφέροντας άφθονο γέλιο και κερδίζοντας κυριολεκτικά την αγάπη και την προτίμηση των παρευρισκομένων. 
Η θεατρική ομάδα του Δήμου Σαρωνικού απαρτιζόμενη από τους ηθοποιούς Θεόδωρο Τοψόγλου, Γιάννη  Μέρμηγκα, Άννα Δούκα, Νίκο Θεοδωρίδη, Σοφία Μέρμηγκα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Πετρινόλη, ο οποίος επιμελήθηκε και τη διασκευή, τα κοστούμια της Αναστασίας Παπουτσή και τη μουσική επιμέλεια του Θεόδωρου Τοψόγλου κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο. Η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ» κα Σοφία Μιαχηλίδου –Τσιγαρίδα συνόδευσε την αποστολή στην Πάτρα, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σαρωνικού.
Με τον «Μώμο» στις αποσκευές τους και μια ακόμα διάκριση στην ενεργό δράση της η Θεατρική Ομάδα Σαρωνικού συνεχίζει να δημιουργεί, να ανακαλύπτει δημιουργικές διεξόδους και να προσφέρει ευκαιρίες χαράς και διασκέδασης τόσο στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές. 
Ο Δήμος Σαρωνικού εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες και τους εύχεται να συνεχίσουν να προσφέρουν στιγμές γέλιου σε όλους μας. «Η σάτιρα αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μας από την αρχαιότητα και μέσο εκτόνωσης ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης κοινωνικής ύφεσης. Είμαστε αρωγοί κάθε καλλιτεχνικής έκφρασης και προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες να ανακαλύψουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, συμμετέχοντας σε μια από τις ποικίλες εναλλακτικές δράσεις που προσφέρει ο Δήμος μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη παράστασή σας» σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.