Τι απάντησαν στους συμβασιούχους των ΟΤΑ Γεροβασίλη, Σκουρλέτης 

Έμμεση απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, για την κριτική που άσκησε στον Δήμαρχο. 

“Το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους”

“Το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους”. Αυτή ήταν, σύμφωνα την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής η απάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί της στο πλαίσιο μαζικής κινητοποίησης. Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ενδυναμώσει τη θέση της, η υπουργός επικαλέστηκε την «κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Λιγότερος κατηγορηματικός ήταν, σύμφωνα με τους, παρόντες στη συνάντηση εργαζόμενους, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά την ψήφιση των μέτρων “θα δούμε το πως θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι «μακροχρόνιοι» συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει και όλους”. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από την συζήτηση, στην ουσία προέκυψε ότι αυτοί που πιθανόν να έχουν την τύχη της μονιμοποίησης είναι οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” ή τα ΚΗΦΗ, ενώ αμφίβολο είναι αν θα ενταχθούν κάποιοι από τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό που ήταν παρούσα και πληροφόρησε τον υπουργό και τους συνεργάτες του ότι “εργάζεται επί 50 μήνες”, δεν έλαβε σαφή απάντηση αν περιλαμβάνεται στους “μακροχρόνιους” συμβασιούχους.

Όσο για τους συμβασιούχους της καθαριότητας ο  Σκουρλέτης και οι συνεργάτες του, δεν άφησαν να διαφανούν ελπίδες ούτε καν μέσω των περίφημων “ανοιχτών” διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Άλλωστε, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμo οι προσλήψεις στους δήμους “παγώνουν” για το 2018 και το 2019, ενώ το 2020 πρόκειται να προσληφθούν 2.050 εργαζόμενοι και το 2021 2.071, δηλαδή συνολικά στην πενταετία θα γίνουν 6.087 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες. Ωστόσο, ακόμη κι αυτές, όπως τονίζεται στο μεσοπόθεσμο οι προσλήψεις θα αφορούν, κυρίως, ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ από οριστικά αποτελέσματα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.