Την συνεπή τήρηση του ωραρίου εργασίας επέβαλε στο εργατοτεχνικό προσωπικό, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού.

Από κινητοποίηση εργατοτεχνιτών Δήμου, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως η μη τήρηση του ωραρίου εργασίας

Τον “υπερβάλλοντα” εργασιακό ζήλο δημοτικών υπαλλήλων, διέκοψε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν την πρακτική τους να προσέρχονται στην υπηρεσία τους στις 04:30 τα ξημερώματα!!!

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι το εργατοτεχνικό προσωπικό, δήλωνε ως ώρα προσέλευσης στην εργασία του, πολύ νωρίς το πρωί και αναλάμβανε καθήκοντα από τις 04:30, με αποτέλεσμα στις 11:00 π.μ. να έχουν ολοκληρώσει την βάρδια τους και να αποχωρούν.

Όπως μας πληροφόρησε στέλεχος του Δήμου, η Εκτελεστική Επιτροπή ουδόλως πείστηκε ότι το εργατοτεχνικό προσωπικό αναλάμβανε υπηρεσία πριν ακόμα ξημερώσει και αποφάσισε να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να προσέρχονται στην υπηρεσία τους την ώρα που προβλέπει και ο κανονισμός εργασίας, δηλαδή στις 07:00 και να ολοκληρώνουν την βάρδια τους όχι νωρίτερα από τις 13:30 (6:30 ώρες). Με τον τρόπο αυτό εκτιμά η Εκτελεστική Επιτροπή, ότι προστατεύει τους εργαζόμενους, ώστε να μην εκτελούν την υπηρεσία τους σε βαθύ σκοτάδι και επιπλέον να ελέγχεται και η ακριβής προσέλευσή τους στην υπηρεσία τους, πράγμα που αμφισβητείτο.

Η ερώτηση – αναφορά που έγινε, από τους εργαζόμενους προς την συνδικαλιστική τους οργάνωση ΠΟΕ ΟΤΑ, δεν τους δικαίωσε μια και ο κανονισμός εργασίας προβλέπει ότι το ωράριο των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι 07:00 – 13:30 (μόλις έξι ώρες) και τους κάλεσε να τηρήσουν τον κανονισμό, για την πιστή τήρηση του οποίου και οι ίδιοι πρέπει να μεριμνούν και να αγωνίζονται.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.