Την επιδρομή της Χ.Α. σε σχολείο, καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Σαρωνικού

Καταγγελία Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Σαρωνικού για την επίθεση της «χρυσής αυγής» σε σχολεία σε Πέραμα και Περιστέρι.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης & αστυνομίας, αναφέρει η Ένωση

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για την απόφαση φοίτησης στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων.
Ανάλογο συμβάν, αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες, διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι όπου ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των Ελλήνων, περί λαθρομεταναστών και όχι προσφύγων προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς.
Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση τόσο των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» όσο και οποιουδήποτε «καθαρόαιμου Έλληνα», απέναντι στους πιο κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας , τους πρόσφυγες και στα παιδιά τους .
Γιατί, δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας.
Γιατί , είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.
Η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, στα πρωινά τμήματα, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας, χωρίς αποκλεισμούς και την εμπλοκή ΜΚΟ. Είναι ευθύνη του κράτους να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, και να εξασφαλίσει το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τις χθεσινές τραμπουκικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε όλους, γονείς , μαθητές, εκπαιδευτικούς του Δήμου Σαρωνικού να σταθούμε απέναντι σε επαγρύπνηση ώστε να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
Ως γονείς, χωρίς φόβο και χωρίς να ενδίδουμε σε οποιαδήποτε τρομοκρατία δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των παιδιών, προσφύγων ή μη στην Ελλάδα .
…….γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !
Το Δ.Σ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Την επιδρομή της Χ.Α. σε σχολείο, καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Καταρχήν να διευκρινήσω οτι και εγω δεν συμφωνω με την παρουσία της ΧΑ στο συγκεκριμένο σχολείο και σε οποιοδήποτε σχολείο! Αλλά αυτοί οι αριστεροαναρχικοί, ΜΚΟ αλληλεγγυοι γιατί ηταν στο σχολείο? Οπως γνωρίζετε μόνο με εγγραφο που μόνο ο Δντης/τρια μπορεί να δώσει. Διαφωνειται με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβερνηση τον θεμα των μεταναστών, λαθρομεταναστων και προσφύγων! Ναι αλλά έχει παρα πολλα αλλά. Επειδή στον δημο μας δεν έχει ξένους και ειναι ολα καλά? .Μηπως πηγατε στο διαπολιτισμικο της Ηπειρου στο μουσειο να δειτε καταντια ? ΟΧΙ Να δείτε που ολοι αυτοι , για να σιχαθήτε δεν σκουπιζουν τον κώλο τους με χαρτί αλλά με τα δακτυλά τους? ΟΧΙ. Και εγώ ηρθα στην Ελβετία αλλά είμαι με τις συνηθειες και τα πρεπει των Ελβετων! Μηως γνωρίζεται τι λέει το κοράνι γιατί αναγκαστηκα να το διαβάσω λόγω της κόρης μου στο σχολειο? Δεν ηθελαν κολυμβι, να τρεξουν, να παίξουν μουσική, να διαβάσουν ΠΟΙΗΤΕΣ ουτε τους δικους τους! Μηπως σε ποιά γλώσσα θα κάνουν τα παιδιά μαθημα? Για πειτε μου.Ναι να καταδικάσουμε αλλά να προτείνουμε λύσεις χειροπιαστές. Δεν έχουμε χρηματα και δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ Φ΅ΟΡΟΥΣ! Γιατί μετά θα ζητησουν και μεγαλυτερους φόρους και μεγαλύτερα Ενφια κοκ.Μηπως θα πατε να βοηθήσετε στο Περαμα η στο Κερατσίνι? Δεν το νομιζω!Η μηπως έχετε λυμμένα ΟΛΑ τα προβληματα και είπαμε να κάνουμε και κατι πρωτοποριακό?
    Φιλικά και κάθε αποψη έχει αλλες γιατί αλλιώς δεν είναι δημοκρατία αλλά ολοκληρωτισμός!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.