Σύσκεψη Δημάρχου Σαρωνικού με την Υποδιοικήτρια της 1ης Υ.Π.Ε για το Κ. Υ. Καλυβίων

Συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της 1ης Υ.Π.Ε. κας Χρυσάνθης Κισκήρα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γέωργιος Σωφρόνης, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. Στη σύσκεψη παρουσία και της Διευθύντριας του Κ. Υ. Καλυβίων κας Ευανθίας Κρανιά συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμαρχο και τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού είναι το ελλιπές προσωπικό, ιατρικό και διοικητικό, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και επαρκείς χώρους νοσηλείας και φροντίδας, υστερεί όμως σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό. Η κα Κισκήρα ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι είναι ήδη σε εξέλιξη προκήρυξη πλήρωσης 2 θέσεων γιατρών, για τα Καλύβια, ενός καρδιολόγου και ενός ορθοπεδικού. Επιπλέον καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία και στελέχωση θέσεως φυσικοθεραπευτή.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και δέσμευση εκατέρωθεν για καλή συνεργασία και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας του Δήμου Σαρωνικού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο προγραμματισμός για πρόβλεψη νέων ειδικοτήτων ιατρών ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη που αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Ο Δήμαρχος, κ. Σωφρόνης τόνισε στην κα Κισκήρα, ότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ολόκληρο τον Δήμο, ο οποίος εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα γεωγραφικής έκτασης, ενώ τόνισε και την ιδιαιτερότητα του τετραπλασιασμού του πληθυσμού λόγω της αύξησης του πληθυσμού και των παραθεριστών τους καλοκαιρινούς μήνες. Μέχρι στιγμής ιατροί επισκέπτονται τις Δημοτικές Ενότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας μια φορά τον μήνα. Το αίτημα του Δημάρχου είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους ιατρικού προσωπικού, ώστε οι επισκέψεις των ιατρών να διπλασιαστούν τουλάχιστον.

«Μια εποικοδομητική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαμε σήμερα με την Υποδιοικήτρια της 1ης Υ.Π.Ε κας Κισκήρα και της Διευθύντριας του Κ. Υ. Καλυβίων κας Κρανιάς για όλα τα θέματα ιατρικής περίθαλψης του Δήμου Σαρωνικού. Εύχομαι σύντομα να στελεχωθούν οι δυο θέσεις ιατρών που έχουν προκηρυχθεί και να προχωρήσουμε άμεσα και στη νέα προκήρυξη, ώστε οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής μας, να νοιώθουν ασφαλείς και να τους προσφέρουμε την ιατρική περίθαλψη που τους αξίζει», δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.