Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ανατολική Αττική. Καμία αναφορά στην παρουσία του Δήμου Σαρωνικού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Στην σύσκεψη σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη δεν συμμετείχε ο Δήμος Σαρωνικού, ενώ στην πραγματικότητα συμμετείχαν οι δύο Αντιδήμαρχοι υπεύθυνοι της καθαριότητας κ.κ. Αποστόλου και Μπούτσης. Προφανώς ο κ. Φιλίππου αγνοεί την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Σαρωνικού.

Στη σύσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων των δήμων και τη χρηματοδότησή τους, στη διαχείριση των κλαδεμάτων, αλλά και την εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης σύμφωνα με όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. Από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ, υπήρξε η δέσμευση ότι ο σύνδεσμος είναι σε θέση να διαθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τις παραπάνω δράσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος, από τον ΕΔΣΝΑ η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δρίβας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σταύρος Ιατρού, οι Δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος και Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Πάρις Ευαγγελίου και Παύλος Καμάρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης Δημήτρης Κανακόπουλος και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και βέβαια οι Αντιδήμαρχοι του  Δήμου Σαρωνικού κ.κ. Αποστόλου και Μπούτσης. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.