Σύσκεψη για την εξέλιξη των έργων του Δήμου Σαρωνικού

u

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των ήδη ενταγμένων προς χρηματοδότηση έργων στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών, κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Α.Α. κ. Γιάννης Ασπρουλάκης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα. Κατερίνα Φινέτη και ο υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γιώργος Καραγιώργος.

Πρόκειται για έργα τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι δυο φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να επιλύσουν διάφορα διαδικαστικά θέματα που τυχόν έχουν προκύψει και να επισπευσθεί η υλοποίηση των έργων. Με δεδομένη την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Σαρωνικού και την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής συζητήθηκε διεξοδικά η φάση υλοποίησης για κάθε έργο και συμφωνήθηκαν από κοινού τα επόμενα βήματα.

Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία βρίσκονται σε στάδιο ωριμότητας και κατά πλειοψηφία βρίσκονται σε φάση σύνταξης και υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στον Δήμο Σαρωνικού και την Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας, την επισκευή και αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων και προαύλιων χώρων του Δήμου, αντικατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Καλυβίων και Κουβαρά, αναβάθμιση και εξάλειψη επικινδυνότητας  παιδικών χαρών, ολοκλήρωση ομβρίων στην οδό Κεφαλληνίας στη Σαρωνίδα και αποχέτευση ομβρίων κυρίως οικισμού Καλυβίων, ολοκλήρωση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων κυρίως οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά, αποκατάσταση τμήματος οδού Γ. Σιδερή στον Κουβαρά.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε και η πιθανότητα ένταξης προς χρηματοδότηση νέων έργων. Με θετική την αντίδραση της Π.Ε.Α.Α. και του Αντιπεριφερειαρχη κ. Φιλίππου ο Δήμος Σαρωνικού θα αποστείλει άμεσα μελέτες και για νέα έργα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιούμε ανάλογες συσκέψεις τόσο με την Π.Ε.Α.Α., όσο και με κάθε άλλο φορέα που συνεργαζόμαστε, προκειμένου να συζητάμε και να επιλύουμε άμεσα τυχόν εμπόδια και προβλήματα. Τα έργα τα οποία καταφέραμε να εντάξουμε προς χρηματοδότηση είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον Δήμο μας. Είναι έργα νέας πνοής, που θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο, καθώς αφορούν την επίλυση και αναβάθμιση βασικών θεμάτων καθημερινότητας, υγείας και ποιότητας ζωής. Ελπίζουμε, πολύ σύντομα, να εγκαινιάσουμε την έναρξη των εργασιών του πρώτου από τα 12 ενταγμένα έργα. Χαιρόμαστε δε, ιδιαιτέρως, γιατί η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου μας έδωσαν το πράσινο φως για νέα προς ένταξη έργα».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.