Σχέδιο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας συζητά το ΥΠΕΣΔΑ; Πολύ καλό για να το περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθαριότητα Εξέταση σχεδίου ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας συμπεραίνεται από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Κύπριο ομόλογό του, Σωκράτη Χάσικο.

Ένα από τα «σημαντικά ζητήματα» που τέθηκε κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν «εκείνο των συμβάσεων με τους ιδιώτες (όπως επί παραδείγματι στον τομέα της καθαριότητας) όπου η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει καλύτερους και πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους για το κράτος και όπου η ανταλλαγή εμπειριών θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την ελληνική πλευρά», αναφέρεται επί λέξη, εμφανίζοντας έτσι τις διαθέσεις του υπουργείου για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Σ.Σ. Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε μια εποχή όπου οι Ο.Τ.Α. δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις, αλλά και γιατί αλλάζει ο τρόπος επεξεργασίας των απορριμμάτων είναι επιβεβλημένη. Το κυριότερο όμως είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου, η οποία έχει δημόσιους υπαλλήλους εργάτες καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία ενός ευαίσθητου τομέα, που άπτεται της υγιεινής και του πολιτισμού μιας χώρας. 

Η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας των δήμων, πρέπει να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα και αυτό μόνο ένας ιδιώτης μπορεί να το εξασφαλίσει. Η ανάθεση σε ιδιώτες αυτής της υπηρεσίας, θα δώσει διέξοδο σε προσλήψεις προσωπικού και μάλιστα παραγωγικών εργαζομένων και όχι δημοσίων υπαλλήλων. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.