Συσκέψεις για τον προγραμματισμό έργων στους δήμους Μαρκοπούλου και Σαρωνικού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/1/15)  συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με τους δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων Μαρκοπούλου και Σαρωνικού προκειμένου να γίνει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός των έργων που θα υλοποιηθούν στις περιοχές αυτές μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μαρκοπούλου, συμμετείχαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Νάσος Αναγνωστόπουλος και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και από τον Δήμο Μαρκοπούλου ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, αντιδήμαρχοι αλλά και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου. Ακολούθησε ανάλογη σύσκεψη στο δημαρχείο Σαρωνικού με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη, αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο συζήτησης και στις δύο συναντήσεις ήταν πρόοδος των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη αλλά και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των δήμων σε σημαντικά έργα υποδομής που αναμένεται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής διατυπώθηκε η ανάγκη να λάβει ενημέρωση από τους δήμους για τις ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί και υπάρχει η δυνατότητα ένταξής τους στο νέο ΕΣΠΑ.

Και στους δύο δήμους βασικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν η αντιπλημμυρική θωράκιση, η ανάγκη για νέες σχολικές υποδομές λόγω της αύξησης του πληθυσμού, αλλά και το πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης, συζητήθηκε και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, γεγονός που καταδεικνύεται από τις μέχρι σήμερα ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής, μία από τις οποίες είναι και η διοργάνωση σχετικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Τέλος, ο κ. Φιλίππου ζήτησε από τους εκπροσώπους των δήμων Μαρκοπούλου και Ωρωπού να προχωρήσουν τις μελέτες τους για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης για τα απορρίμματα, τα οποία μπορούν να γίνουν ο θεμέλιος λίθος για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του πολίτη και του περιβάλλοντος. 

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου συσκέψεων με τους δήμους, θα ακολουθήσει νέος κύκλος επαφών και συζητήσεων για θέματα κοινωνικής πολιτικής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.