Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά, οι βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαρκοπούλου

βραδιές ανάγνωσης Παιδικού ΒιβλίουΟ Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αν. Αττικής «Άγιοι Τερέντιος & Νεονίλλη», συνεχίζουν και τη νέα χρονιά να συνδιοργανώνουν «Βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου», για παιδιά από 7 ως 12 ετών, και σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5.30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34), σε μια γνωριμία με τη συγγραφέα Ζωή Βαλάση και το βιβλίο της «Τα Μαγικά Μολύβια», με την υποστήριξη των εκδόσεων «Κέδρος».

Αυτή τη βραδιά, την ανάγνωση θα πραγματοποιήσει η ίδια η συγγραφέας – την οποία θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας – δίνοντας στα παιδιά και τους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ιστορία των «Μαγικών Μολυβιών», ταξιδεύοντας όχι μόνο μέσα από τις λέξεις του βιβλίου, αλλά και μέσα από τα συναισθήματα της ίδιας της δημιουργού!

Μέσα από το βιβλίο αυτό, που έγινε αφορμή να απονεμηθεί στην κα Βαλάση το Βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το σύνολο του έργου της, θα γνωρίσουμε την «Τρελούτσικη ηλιαχτίδα, που θέλει να γίνει φίλη των παιδιών, γιατί της αρέσει να παίζει, να ταξιδεύει παντού και να λέει τρελά παραμύθια. Νομίζω πως θα ’θελε να γίνει και συγγραφέας, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: τα μολύβια της είναι μαγικά, κι ό,τι γράψει μ’ αυτά, θα γίνει αλήθεια…»

Η εικονογράφηση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε από την κα Βάσω Ψαράκη.

Μετά την αφήγηση, θα ακολουθήσει δημιουργική δραστηριότητα χειροτεχνίας, για όλα τα παιδιά.

Η Ζωή Βαλάση είναι συγγραφέας και κριτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Τελείωσε τη Νομική Σχολή  του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διδάκτωρ Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Σορβόννη – Παρίσι IV. Από το 1976 εκδίδει βιβλία για παιδιά – παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα, έργα για θέατρο και κουκλοθέατρο, λαογραφικές συλλογές, ανθολογίες μύθων, και βιβλία για μεγάλους, εγχειρίδια ιστορίας-κριτικής και επιλογής παιδικού βιβλίου. Από το 1986 ως το 2008 δίδασκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «Λογοτεχνία και Βιβλία για παιδιά». Έχει προσκληθεί και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ελληνική παιδική λογοτεχνία σε διεθνή συνέδρια, διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο και έχει τιμηθεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις για το έργο της.

Οι βραδιές ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου, έχουν σκοπό τη φιλαναγνωσία και τη γνωριμία των μικρών παιδιών με το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και τον πλούσιο κόσμο των βιβλίων και των παραμυθιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο του βιβλίου!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.