Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Καταφυγιού για τα απορρίμματα

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου οικιστών του Καταφυγιού το Σάββατο 21/9/2019, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.
Αφορμή για την συνεδρίαση αυτή ήταν η αντίστοιχη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Παλαιάς Φώκαιας στις 13/9/2019, η οποία χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη, για το θεαθήναι και χωρίς ουσία, μια και θα έπρεπε να προηγηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία θα κατέληγε σε συγκεκριμένο και με χρονοδιάγραμμα υλοποιήσιμο σχέδιο.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος κατέληξε στην απόφαση, ότι πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου, πρέπει να εξασφαλιστούν τα παρακάτω:

  1. Η αποκομιδή των απορριμμάτων από το Καταφύγι κατ΄ ελάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα,
  2. Η αντικατάσταση όλων των κατεστραμμένων κάδων στο Καταφύγι,
  3. Το πλύσιμο των κάδων τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο.
  4. Η δημιουργία πράσινων σημείων, όπου θα καταλήγουν τα κλαδέματα και τα χόρτα με ευθύνη του Δήμου, σε προστατευμένους κοινοτικούς χώρους και όχι ιδιωτικούς, ώστε να αποκλείεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
  5. Ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων σε όσους πετούν ανεξέλεγκτα απορρίμματα, κλαδέματα και μπάζα, στους χώρους συγκέντρωσης έξω από τους κάδους.
  6. Η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας πρώτα από τον Δήμο και την Κοινότητα και στη συνέχεια από τους πολίτες.
  7. Και τέλος, μετά την πιστή εφαρμογή όλων ανεξαιρέτως των ανωτέρω, μπορούμε να δούμε το θέμα της αναδιάταξης της χωροθέτησης των κάδων στο Καταφύγι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε κοινόχρηστους χώρους και όχι σε ιδιωτικές εκτάσεις.
  8. Μέχρι τότε, όποιος οικιστής του Καταφυγιού επιθυμεί την τοποθέτηση κάδου, αυτό θα πρέπει να γίνεται μετά την σύμφωνη γνώμη και των γειτόνων του, αποκλειστικά έξω από την κατοικία του.

Δείτε το VIDEO


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.