Συνέντευξη τύπου για την αναγκαιότητα τους σκοπούς και τα οργανωτικά της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, την Τετάρτη 19/9/2018, τα στελέχη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της νεοϊδρυθείσας δευτεροβάθμιας οργάνωσης  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη, η ίδρυση της Ομοσπονδίας ήταν πρωτοβουλία οκτώ Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, πέντε εκ των οποίων προϋπήρξαν ως μέλη της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού από την οποία αποχώρησαν. 

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας όπως περιγράφηκαν από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη είναι: 

  • Η δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα, του οποίου η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή αποσκοπεί σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης, αντιμετώπισης και επίλυσης των κοινών προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της, τους Συλλόγους των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού και ειδικότερα όπως:
    • Η οικονομική ανάπτυξη.
    • Η καθαριότητα των πόλεων και των οικισμών.
    • Η διατήρηση ελεύθερων παραλιών.
    • Η δημιουργία και η συντήρηση υποδομών όπως: Η δημιουργία κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, κοιμητηρίων, δημοτικής συγκοινωνίας, οδικού δικτύου κ.λπ.
    • Η προώθηση σχεδίων πόλεως σε όλους τους οικισμούς.
    • Η ασφαλής διαβίωση των πολιτών και η διαφύλαξη της περιουσίας τους.
  • Η ενεργός επικοινωνία και γνωριμία των κατοίκων και οικιστών μελών των Συλλόγων, η καλλιέργεια μεταξύ τους αρμονικών σχέσεων και δεσμών και η ανάπτυξη της αγάπης τους προς το δήμο Σαρωνικού.
  • Η οικονομική, πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών των Συλλόγων και των κατοίκων και οικιστών του Δήμου Σαρωνικού.
  • Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, συμπαράστασης, υλικής και ηθικής βοήθειας στα μέλη των Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, καθώς και τους κατοίκους και οικιστές του Δήμου Σαρωνικού που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.
  • Η προσπάθεια συντήρησης και διάσωσης των παραδόσεων της ευρύτερης περιφέρειας της χερσονήσου της Λαυρεωτικής και η προστασία του Φυσικού, Ιστορικού και Αρχαιολογικού Προσώπου της περιοχής, καθώς και η διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς.
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ακτών, του πρασίνου, η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και οικιστικής μορφής, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, η υγιεινή και η καθαριότητα γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού από κάθε οικολογική αλλοίωση.
  • Η προώθηση της θεσμικής αναβάθμισης και παρέμβασης των Συλλόγων, για την επίλυση των προβλημάτων που τις απασχολούν.
  • Η ενεργός συμμετοχή και εκπροσώπηση των συμφερόντων της περιοχής και των κατοίκων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η κάθε φύσεως τοποθέτηση έναντι των γενικότερων προβλημάτων, εθνικών, αναπτυξιακών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών, περιβαλλοντολογικών και πολιτιστικών που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.
  • Η διοργάνωση κοινών αθλητικών, καλλιτεχνικών, πνευματικών και άλλων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα κ. Άγγελου Φραγκόπουλου,  η Ομοσπονδία έχει έδρα την Ανάβυσσο. Τα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την  Γενική Συνέλευση  η οποία συγκαλείται κάθε τρία χρόνια και μετέχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Συλλόγων και το Γενικό Συμβούλιο που συνεδριάζει τακτικά δύο φορές το χρόνο και μετέχουν οι Πρόεδροι των πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Οι συνεδριάσεις όλων των οργάνων της Ομοσπονδίας θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται από τα τοπικά κοινωνικά δίκτυα. Οι θέσεις που θα προωθεί θα είναι αποτέλεσμα ευρύτερων διαβουλεύσεων μέσω ημερίδων που θα πραγματοποιεί για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ιδρυτική της διακήρυξη και στο καταστατικό της. 

Στην Ομοσπονδία καλούνται να συμμετάσχουν, χωρίς αποκλεισμούς, όλες οι κοινωνικές οργανώσεις του Δήμου Σαρωνικού, πλην των αθλητικών και των σχολικών που έχουν την δική τους οργανωτική δομή. 

Την παρουσίαση της Ομοσπονδίας έκαναν τα στελέχη του προεδρείου της, κ.κ. Φραγκιαδουλάκης Δημήτρης, Αλεξανδρόπουλος Ανδρέας, Φραγκόπουλος Άγγελος, Πάστρας Νικόλαος και η κα.  Κατραμάδου Δήμητρα

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης έγιναν ερωτήσεις από εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης οι οποίες απαντήθηκαν από τα στελέχη της Ομοσπονδίας. 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, οποίος εξέφρασε τις ευχές και διατύπωσε την θετική εκτίμησή του για την ίδρυση της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού, θέμα του οποίου η επίλυση  συμπεριλαμβάνεται στους σκοπούς της Ομοσπονδίας. 

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σάββας Γκέραλης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαρωνικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Χυσίρογλου, εκπρόσωποι όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, στελέχη και μέλη Συλλόγων του Δήμου Σαρωνικού.

Παρακολουθείστε το video της συνέντευξης:

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.