Συνάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού με Διευθυντές και Προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου

img_1580Συνάντηση με τους Διευθυντές και τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, με θέμα τις ανάγκες της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Σπύρος Δημητρίου, ο Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μανώλης Χαρίτος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σαρωνικού κ. Χάρης Κυνηγαλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στις συνθήκες έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, τονίζοντας ότι η εικόνα είναι αισθητά καλύτερη σε σχέση με το 2015, τόσο ως προς τη μεταφορά των μαθητών, όσο και ως προς την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη διασφάλιση επαρκών πόρων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, επισημαίνοντας την έλλειψη χρηματοδότησης και αρωγής από το κράτος.

Ενημέρωσε, επίσης, τους συμμετέχοντες σχετικά με την πορεία του έργου αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, που έχει δρομολογηθεί από το Δήμο. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Σωφρόνης, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για το συγκεκριμένο έργο χρηματοδότηση ύψους 550.000 ευρώ από την Περιφέρεια, με την οποία έχει υπογράψει και τη σχετική προγραμματική σύμβαση. Η δημοπράτηση του έργου προγραμματίζεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις, όπου είναι δυνατόν. Επίσης, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα και θέματα συνεργασίας με τις Σχολικές Επιτροπές.

Ο κ. Σωφρόνης πρότεινε να καθιερωθεί η συνάντηση αυτή σε ετήσια, τουλάχιστον, βάση ώστε να καταγράφονται συνολικά τα προβλήματα και οι ελλείψεις. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η συνάντηση αυτή έχει στόχο να υπηρετήσει το βασικό κοινό μας στόχο, που είναι να παρέχουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης. Στην προσπάθεια αυτή, θεωρώ σημαντική την άμεση, ανοιχτή και συστηματική επικοινωνία με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις ανάγκες και να δώσουμε λύσεις, παρ’ όλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Αυτή η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε φέτος, θα συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στην πράξη.».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.