Συνάντηση και συντονισμός υπηρεσιών καθαριότητας εν όψει της θερινής περιόδου

kathariotita meetingΣυνάντηση με τους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αδάμης, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αναλυτικά τόσο εργατικά θέματα αλλά και θέματα αποτελεσματικότερου συντονισμού, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Ξεκινώντας τον διάλογο ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης τόνισε το γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει την ιδιαίτερα απαιτητική φύση της δουλειάς της υπηρεσίας καθαριότητας, τις πενιχρές αμοιβές των εργαζομένων αλλά πάνω απ’ όλα αναγνωρίζει τον κόπο και τον μόχθο των εργαζομένων, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η υποστήριξη και η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ότι « η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συζητήσουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν».

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρόπους καλύτερης οργάνωσης των υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων ιδιαίτερα εξαιτίας και της έναρξης της θερινής περιόδου και του πολλαπλασιασμού των κατοίκων του Δήμου, μόνιμων και επισκεπτών. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συνέστησε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα ολιγωρίας και κατά συνέπεια ταλαιπωρίας και εκνευρισμού των δημοτών. Στόχος είναι να προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων. Ο Δήμος, όπως και πέρυσι, θα ενισχύσει την υπηρεσία καθαριότητας στο δύσκολο έργο της αποκομιδής απορριμμάτων και κλαδεμάτων, συνεργαζόμενος και με ιδιώτες. 

Ο Δήμαρχος άκουσε αρχικά με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις και τα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι, συζήτησαν το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της αναγκαίας ανανέωσης του ‘γερασμένου’ στόλου καθαριότητας του Δήμου, με τον Δήμαρχο να συμμερίζεται απόλυτα την άποψή τους και να προτίθεται να προβεί σε άμεση επίλυση του προβλήματος.

Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος τόνισε για μια ακόμα φορά την πάγια θέση του για ουσιαστική ενοποίηση του Δήμου Σαρωνικού, η οποία αντίληψη οφείλει να καλλιεργηθεί και από το έμψυχο προσωπικό του Δήμου, λέγοντας: «ο Δήμος είναι ένας και ενιαίος, καιρός να σταματήσουμε τους διαχωρισμούς διότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μας. Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον, με συνεργασία, προκειμένου να παρουσιάζουμε έναν καθαρό και αξιοπρεπή Δήμο για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και όλους εμάς. Είμαι σίγουρος, ότι φέτος ο Δήμος Σαρωνικού θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση», κλείνοντας την εξαιρετικά εποικοδομητική αυτή συνάντηση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.