Συνάντηση γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη για τις μεταφορές των μαθητών του Σαρωνικού

Συνάντηση είχε την Τρίτη 16/12/2014 και ώρα 14:00 με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων του Σαρωνικού με θέμα το συνεχιζόμενο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται 4 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων. Το Δ.Σ. της Ένωσης συνόδευσαν στην Αντιπεριφέρεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαίρη Κόλλια και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων Γονέων.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης το πρόβλημα δημιουργείται από την απροθυμία των λεωφορειούχων να καλύψουν τα δρομολόγια, λόγω των χαμηλών τιμών ανά δρομολόγιο που προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Περιφέρεια σε απευθείας αναθέσεις των δρομολογίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και πάλι ότι το θέμα των μεταφορών των μαθητών, πρέπει να μεταφερθεί εξ΄ ολοκλήρου στους Δήμους, άποψη την οποία δεν υποστήριζε όταν ήταν Δήμαρχος Σαρωνικού. Αντιθέτως ασκούσε κριτική στην τότε Περιφερειακή αρχή για πλημμέλεια στην εκτέλεση αυτού του καθήκοντος.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός , ότι οι λεωφορειούχοι οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν την μεταφορά των μαθητών, συνεχίζουν με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων, να συνεργάζονται με τα σχολεία, στην οργάνωση των σχολικών εκδρομών, οι οποίες πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ συνηθίζεται τις εκδρομές να πραγματοποιούν οι εταιρείες που έχουν ήδη αναλάβει και τις καθημερινές μεταφορές των μαθητών. Η αιχμή ήταν σαφέστατη για την πρακτική κάποιων διευθυντών, οι οποίοι θα μπορούσαν μ να πιέσουν τους λεωφορειούχους να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και να αναλάβουν τις μεταφορές, απειλώντας ότι θα διακόψουν την ανάθεση των εκδρομών.
Μέχρι σήμερα η Ένωση Γονέων δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση, για την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα αποτελέσματά της.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.