Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΠΕΔΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015. Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού και συμμετείχε και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Δήμων της Αττικής για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου σε θέματα αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων πεντάμηνης διάρκειας κοινωφελούς χαρακτήρα σχετικά με την άμεση προκήρυξή τους. Ο έλεγχος των  προϋπολογισμών των Δήμων θα πραγματοποιείται στο εξής από υπηρεσία του Υπουργείου, καθώς καταργείται το Παρατηρητήριο. Δέσμευση Υπουργού για άμεση κατάργηση των περικοπών στους Δήμους που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή. Διατήρηση των ΚΑΠ. Εξετάζεται η δυνατότητα προσλήψεων από τους Δήμους με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αναφέρθηκε στα σοβαρά ελλείμματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, στο μη επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, την ανάγκη άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στην οικονομική ενίσχυση των Δήμων για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και στην πιο ενεργό συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση του νέου ΣΕΣ. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και της ανεργίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης μέσω συντονισμένων ενεργειών αλλά και πρόβλεψης χρηματοδοτήσεων προς αυτή την κατεύθυνση από το Υπουργείο.

Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν την ανάγκη συνεργασίας και σύμπνοιας ανάμεσα στους φορείς της αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου προς όφελος του κοινού συμφέροντος. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.