Συγκρότηση Μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας στο Λαύριο προϋπολογισμού 2.686.500,00€

iakovidis_photoshow_5Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής πρόκειται να αποφασίσει την Τρίτη 27-9-2016 για την έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)  για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:  «ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ (Τ.Π.Π.Λ.)»  συνολικού προϋπολογισμού 2.686.500,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο θα εκτελεστεί εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.) στο Διατηρητέο Συγκρότημα Μηχανουργείου (KE-8). Το Τεχνολογικού Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών-Λαυρίου, στη βόρεια είσοδο της πόλης του Λαυρίου.

Σκοπός του έργου είναι η σύνδεση του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου με τις δραστηριότητες του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ώστε να αποτελέσει μοναδικό παράδειγμα ενός σύγχρονου μουσείου, προβάλλοντας τις έννοιες «ιστορικό περιεχόμενο – αντικείμενο – δρώμενα – σύγχρονη βιομηχανία – κοινωνική διάσταση».

Φορέας εκτέλεσης του έργου που αποτελείται από τα 3 υποέργα θα είναι το ΕΜΠ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα 3 υποέργα χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: forkeratea.com


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.