Στη δίνη του κυκλώνα η Δημοτική Εταιρεία του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ)

Θρίλερ, με 8 τόνους ντομάτας και 3.500 τεμάχια αγγουριών!!!

Σε κατάσταση πανικού δείχνουν να βρίσκονται στελέχη της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), λόγω της υποβόσκουσας κρίσης της οποίας η έκρηξη είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άμεσων εξελίξεων δεν αποκλείεται η παραίτηση, η οι παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών της εταιρείας. 

Τα φαινόμενα διάλυσης είχαν αρχίσει να παρατηρούνται μετά τις  αναφορές, ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αδάμης, απείχε από τις ψηφοφορίες του Διοικητικού Συμβουλίου ή ακόμα και καταψήφιζε εισηγήσεις, οι οποίες υλοποιούνταν παρά την διαφωνία του. Έγιναν δε περισσότερο ορατά αυτά τα φαινόμενα, όταν σε προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμβουλοι της μειοψηφίας έθεσαν αίτημα, να προγραμματιστεί συζήτηση, για να ενημερωθούν επισήμως για τις εξελίξεις στην εταιρεία, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για την δραστηριότητά της.

Από την πλευρά του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μπαίνουν διάφορα προσκόμματα ώστε να μην προσδιοριστεί αυτή η συζήτηση, γιατί είναι αμφίβολο εάν θα παραστεί ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Μ. Αδάμης, και ακόμα υπάρχει προβληματισμός και για το τι θα πει εάν παραστεί. Το τελευταίο διάστημα ο ίδιος απέχει και από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Πρόσφατα, όπως έχουμε γράψει, διενεργήθηκε έλεγχος στην ΑΔΜΚΕΣ, από Επιθεωρήτρια της Δημόσιας Διοίκησης  (Δείτε εδώ). Την Επιθεωρήτρια υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης  και ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ κ. Μανόλης Χαρίτος, στο γραφείο του Δημάρχου και όχι ο νυν Πρόεδρος κ. Μ. Αδάμης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δ. Σόφος, οι οποίοι δεν είχαν ειδοποιηθεί για τον έλεγχο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον ενδιαφέρον της Επιθεωρήτριας επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στις “συμβάσεις” παραχώρησης του αιγιαλού προς τους  καντινιέρηδες, για το έτος 2014. Να θυμίσουμε ότι τέτοιες συμβάσεις για το 2014 (τελευταίο καλοκαίρι της θητείας του καθεστώτος Φιλίππου), δεν υπεγράφησαν ποτέ. Τελικά όταν διαπιστώθηκε από την Επιθεωρήτρια ότι ο κ. Χαρίτος δεν είχε πρόθεση, να της παραδώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναζητούσε, αποχώρησε και κοινοποίησε επιστολή στην ΑΔΜΚΕΣ, διατυπώνοντας και πάλι το αίτημα παράδοσης των στοιχείων. Το Προεδρείο πλέον της εταιρείας συνάντησε εκ νέου την Επιθεωρήτρια στην οποία παρέδωσε όλα τα σχετικά παραστατικά.  Η έκθεση της Επιθεωρήτριας είναι βέβαιο ότι θα αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία της λειτουργίας της ΑΔΜΚΕΣ για εκείνο το διάστημα. 

Σε ότι αφορά την χρήση 2017, των δύο αναψυκτηρίων που διαχειρίζεται η ΑΔΜΚΕΣ (Πέτρινο Αναβύσσου και Κιόσκι Λαγονησίου), παρουσίασαν κέρδη ύψους 35.000 € περίπου, έναντι μηδενικού κέρδους των προηγούμενων χρήσεων (2015 – 2016) επί Προεδρίας Μανόλη Χαρίτου. Η διαφορά όμως είναι ότι για να εμφανιστεί ο ισοσκελισμένος οικονομικός απολογισμός των ετών 2015 και 2016, έμειναν ανεξόφλητα τιμολόγια ύψους 155.000 €, μεταξύ των οποίων πολλά από αυτά αφορούν τα δύο αναψυκτήρια. Σχετικά έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα του Α.Π. (δείτε εδώ).

Οι Ντομάτες και τ΄ αγγούρια!!!

Μεταξύ των τιμολογίων που δεν έχουν εξοφληθεί, περιλαμβάνονται και τιμολόγια από την προμήθεια οκτώ (8) τόννων ντομάτας και 3.500 τεμ. αγγουριών από το 2016, προμήθεια που έγινε από επιχειρηματία της Παλαιάς Φώκαιας. Η τεράστια ποσότητα των ζαρζαβατικών, ύψους 23.500 € για το 2016, τα οποία απαιτεί  άμεσα ο επιχειρηματίας, έναντι των 8.500 € για το 2017 από τον ίδιο επιχειρηματία,  γεννά εύλογα ερωτήματα για την διαχείριση του κ. Μανόλη Χαρίτου, ο οποίος οφείλει να δώσει και γι΄ αυτό  εξηγήσεις. Το ερώτημα πάντως που πλανάτε ως ανέκδοτο στο Δήμο Σαρωνικού είναι, τι τα έκανε τόσα πολλά αγγούρια ο Χαρίτος; 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χαρίτος,  ενέχεται στην παράτυπη απόφαση μείωσης του τιμήματος εκμίσθωσης παραλίας στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας (Δείτε εδώ), χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία δεν έχει δώσει ακόμα εξηγήσεις. 

Η κυρία “διαμεσολαβητής”, εισέπραξε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από καντινιέρηδες

Ένα ακόμα σημείο που γεννά έντονους προβληματισμούς, σχετικά με τις καντίνες, είναι η παρουσία κάποιας κυρίας Μούσουρα, η οποία φέρεται να εισέπραξε τεράστια ποσά από τους καντινιέρηδες. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, αυτή η κυρία θα “διαπραγματευόταν” με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, για να μειωθούν ή να απαλλαγούν από τα πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν επιβληθεί για την κατάληψη του αιγιαλού, πράξη στην οποία τους είχε προτρέψει ο Δήμος από το 2014 και μετά, προκειμένου να μην εκμισθώσει τις παραλίες η ΕΤΑΔ.  Αυτή η κυρία, σύμφωνα πάντα με τους καντινιέρηδες, εισέπραξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Προφανώς πρόκειται για απατεώνα,  όπως ισχυρίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Γκέραλης, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Στη δίνη του κυκλώνα η Δημοτική Εταιρεία του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ)”

  1. Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

    Αν αληθευουν οι πληροφοριες αυτες, τοτε υπαρχει σοβαρο διαχειριστικο και οικονομικο προβλημα με τον πρωην προεδρο της ΑΔΜΚΕΣ.Ισως θα επρεπε η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ να ασκησει ελεγχο και στην σχολικη επιτροπη που εναι προεδρος ο εν λογω κυριος.

  2. Ο/Η Φώντας Φαντίδης λέει:

    Μια και ο Χαρητος ειναι δάσκαλος πρωτοβαθμιας ασ κανουμε την εξης απλη πράξη. Αν τα 3500 αγγούρια Χ 40 ποντους το καθένα =1400 μετρα αγγουρια
    τα βαλουμε στην γραμμη εχουμε 1,4 χιλιόμετρα αγγουριων.

    Εμ, ετσι εφτασε φαινεται στο πενταστερο ξενοδοχειο τησ Μανιλα ο κυριος αυτος.
    Μεγαλη υποθεση το αγγουρι .
    Βεβαια πρεπει να παρει θεση ο Δημαρχος για ολα αυτα τα κατορθωματα του Χαρητου.
    Επισης να μας πουν τι λενε ο Αδαμης (προεδρος ΑΔΜΚΕΣ ) και ο Σοφος (Διευθυνων συμβουλος). Θα κανουν αποκαλυψεις; η θα κουκουλωσουν αυτο τον βοθρο?

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.