Σκουπιδότοποι και πάλι οι γειτονιές του Δήμου Σαρωνικού

2016-02-29 10.57.03

Σε “πράσινο σημείο” έχει ταυτοποιηθεί μάλλον, η περιοχή που βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων, στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας. Για περισσότερο από μία εβδομάδα υπάρχει αυτός ο τεράστιος όγκος απορριμμάτων, ο οποίος απ΄ ότι δείχνουν τα γεγονότα θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

2016-02-29 12.27.01

Χωματερή επί της οδού Βρυούλων & 8ης ΑΤΕ

Σε διαμαρτυρίες περίοικων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νάσος Παπουτσής απάντησε ότι: “Δεν έχει που να τα πάει”. Μάλιστα σκέφτηκε όπως μας πληροφόρησαν και τη λύση της επιτόπου καύσης των απορριμμάτων. 

Τον προειδοποιούμε ότι δεν θα πρέπει να επιχειρήσει την καύση τους, γιατί αφενός θα γεμίσει καπνούς μια κατοικημένη περιοχή για πολλές ώρες, αφετέρου δεν πρόκειται μόνο για κλαδιά και φυτικά απορρίμματα, αλλά υπάρχουν πλαστικά, έπιπλα, χαρτιά και μέταλλα.

Του προτείνουμε να τα μεταφέρει στην παλιά χωματερή των Καλυβίων, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου θα δημιουργηθεί “Πράσινο σημείο” (δείτε εδώ). Σε διαφορετική περίπτωση, ας τα στείλει στη Φυλή μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Εκεί που είναι πάντως σήμερα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.  Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο την Αγίου Γεωργίου στο Καταφύγι, αλλά και άλλες περιοχές του Σαρωνικού. 

Τι είναι το Πράσινο Σημείο:

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας χώρος, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να μεταφέρει διάφορα ογκώδη υλικά, προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση. Έπιπλα, μεταλλικά αντικείμενα, ρούχα, σκεπάσματα ή χαλιά, παιδικά παιχνίδια, ένα χαλασμένο ποδήλατο, σπασμένες κρεμάστρες, σκληρά πλαστικά που δεν είναι συσκευασίες (π.χ. μια σπασμένη λεκάνη), είναι ορισμένα από τα είδη που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν. Στο Πράσινο Σημείο, που θα είναι ένας δημοτικός χώρος, θα μπορούσε να γίνεται και συγκέντρωση ανάλογων υλικών από τις υπηρεσίες του δήμου, με σκοπό να μοιραστούν μετά στα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου ο Δήμαρχος σε ημερίδα, δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: Έχουμε παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Μελέτη Διαχείρισης Απορριμμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές μετρήσεις του όγκου απορριμμάτων που παράγουμε, προτείνοντας ήδη τη δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Δήμο μας. Συγκεκριμένα, προτάθηκε ο χώρος δίπλα στον παλιό ΧΑΔΑ Καλυβίων, χώρος ο οποίος ενδείκνυται για Πράσινο Σημείο.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Σκουπιδότοποι και πάλι οι γειτονιές του Δήμου Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Και μονο 2 φωτογραφιες γιατι αν πατε θα ειναι σιγουρα χιλιαδες! Που ειναι το ο ρυπαινων πληρωνει! Τα πρασινα υπολοιματα φυλλων και κλαδιων δεν ειναι σκουπιδια ειναι οργανικο λιπασμα. Μονο στην Ελλαδα τα πεταμε! Τα στρωματα, σκουπιδια πλαστικα και ελαστικα ειναι ανακυκλωσιμα που κακως τα πετανε αλλα ειναι ανακυκλωση! Δικαιολογιες οι ασχετοι! ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ να δειτε πως λυσανε το προβλημα. 7 χρονια στο λαγονησι “ΘΑ” ακουω και εργα δεν βλεπω! Καλα ειμαι εξω και δεν τα βλεπω να νευριαζω περισσοτερο!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.