Σε δίλημμα ο Πέτρος Φιλίππου, για τον αν θα επιλέξει να είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές

Σε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό, προσωπικό, δίλημμα καλείται να απαντήσει μέχρι την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, μας πληροφορεί ενημερωτική ιστοσελίδα.  Στις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει, λήγει το περιθώριο που έχει για να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.  

Με βάση τη νομοθεσία για να μην υπάρξει ασυμβίβαστο εάν κάποιος εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από θέση που κατέχει 18 μήνες πριν από την ορισμένη συνταγματικά ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών. Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές είχαν διεξαχθεί στον Ιούνιο του 2012, οι επόμενες θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016, ανεξαρτήτως εάν οι πολιτικές συνθήκες απαιτήσουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Γι’ αυτό και η 14η Δεκεμβρίου θεωρείται η ημερομηνία κλειδί για όσους επιθυμούν να κατέλθουν υποψήφιοι όποτε και αν στηθούν κάλπες.

Επιθυμία πολλών συμπολιτών μας, είναι να παραιτηθεί και να απαλλάξει της παρουσίας του, το πολιτικό σκηνικό της Ανατολικής Αττικής. Όμως είναι αμφίβολο αν θα τον χρίσουν ως υποψήφιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πολώσεις που έχει δημιουργήσει μέσα στο ίδιο του το κόμμα και το πιθανότερο είναι να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής. Το δεύτερο στοιχείο και σοβαρότερο είναι, ότι διαβάζοντας τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου, όπου απέτυχε παταγωδώς σε όλη την Ανατολική Αττική, αλλά ακόμα και στον Δήμο Σαρωνικού, όπου υποτίθεται ότι είχε τα περισσότερα ερείσματα, μάλλον πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποτυχία του, σε περίπτωση που συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.  Τι θα πράξει λοιπόν ο κ. Φιλίππου; Θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη χάνοντας όμως μια μοναδική ευκαιρία να περάσει τη μεγάλη πόρτα του Εθνικού Κοινοβουλίου, πράγμα που ήταν και είναι ο βασικότερος πολιτικός στόχος του;

“Κοντός ψαλμός αλληλούια”. Σύντομα θα γνωρίζουμε ποια τύχη επιφυλάσσεται στην Ανατολική Αττική. Αν δηλαδή θα απαλλαγεί οριστικά από τον Φιλίππου ή όχι. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.