Σγουρός μαινόμενος: Ρένα Δούρου σταμάτα το κρυφτούλι και τις κουτοπονηριές

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, για μεταφορά μέρους του αποθεματικού της Περιφέρειας, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κα Δούρου και η παράταξή της κατάφεραν να τινάξουν στον αέρα μία διαδικασία που θα έπρεπε να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, αφού προτίμησαν το ψέμα και την κουτοπονηριά από την αλήθεια και την ευθύτητα.
Αντί να πουν με ειλικρίνεια, ότι τους έχει ζητηθεί η διάθεση μέρους του αποθεματικού της Περιφέρειας για τις ανάγκες του κράτους επέλεξαν το … κρυφτούλι.
Αφού έφεραν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, έπειτα ισχυρίστηκαν ότι τάχα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καλύτερο επιτόκιο και συμφέρει την Περιφέρεια να μεταφέρει εκεί μέρος του αποθεματικού της. Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος δηλαδή.
Απέναντι σε αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές εξαπάτησης του Σώματος και των συμπολιτών μας, εμείς απαντάμε :
Το πλεόνασμα που με χρηστή οικονομική διαχείριση δημιουργήσαμε σε μια μεγάλη περίοδο από το 2003 έως το 2014, πρώτα στη Νομαρχία της Αθήνας και έπειτα στην Περιφέρεια Αττικής, ασφαλώς και πρέπει να τεθεί στη διάθεση της πατρίδας εφόσον υπάρχει ανάγκη.
Όταν η πατρίδα κινδυνεύει όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη.
Με διαδικασίες όμως διαφανείς και σύννομες που διασφαλίζουν και το Κράτος και την Περιφέρεια και όχι στο άρπα κόλλα και με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας.
Ελπίζω τουλάχιστον τώρα, όσοι κοντόφθαλμοι μας κατηγορούσαν για το πλεόνασμα που είχαμε δημιουργήσει, ύψους 313 εκ. € να κατάλαβαν την αξία της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Ελπίζω όσοι μας κατηγορούσαν ότι …. παρκάραμε τα λεφτά, να αντιλήφθηκαν και τη χρησιμότητα της αποταμίευσης μας, και το άδικο της κριτικής τους, για να μην επιβεβαιωθεί η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι..».
Διότι όταν οι φορείς του κράτους, ο ένας μετά τον άλλο χρεοκοπούσαν, εμείς οικοδομούσαμε μια Περιφέρεια πρότυπο, οικονομικά υγιή και ισχυρή, πραγματικό μοχλό ανάπτυξης.
Το μόνο που δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε στο τέλος να χρηματοδοτήσουμε και αυτό το ίδιο το κράτος…».

Υ.Γ. «…ας προσέξουν όμως όλοι γιατί η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι κατοχυρωμένη στο άρθρο 102 του Συντάγματος, και αν προκύψει ενδεχόμενη οικονομική βλάβη στο μέλλον για την Περιφέρεια Αττικής, θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί μέχρι και το αδίκημα της απιστίας αν τελικά προκύψει οικονομική ζημία από την τοποθέτηση αυτή..».

Πηγή: Αιρετός

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.