Πυρκαγιά στο Θορικό Λαυρεωτικής

Την Πέμπτη 6/7/2017, στις 16:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θέση Θορικό Λαυρίου που λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα απειλώντας σπίτια και καλλιέργειες. Η επέμβαση της ΠΥ Λαυρίου ήταν άμεση με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω  εξάπλωση και καταστροφή. Η φωτιά δεν ελεγχόταν παρά όλη την επέμβαση και πυροσβεστικού ελικοπτέρου και πήγε να περάσει από ένα χώρο με καλαμιές που θα έδινε πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα απειλούσε μεγάλη δασική έκταση και κατοικίες. Στο σημείο ήταν ο Διοικητής της ΠΥ Λαυρίου Αντιπύραρχος Σπύρος Παπαστάθης που με τη βοήθεια του οδηγού της υδροφόρας του Δήμου Λαυρεωτικής Ανέστη Δημήτρη προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά στο επικίνδυνο αυτό σημείο, πράγμα που κατάφεραν αλλά ξαφνική αναζωπύρωση τους εγκλώβισε απειλώντας άμεσα τη ζωή τους. Μετά από πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των συγκεκριμένων ανθρώπων, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και έλεγξαν τη φωτιά. Στο συμβάν παραβρέθηκαν και στελέχη του Δήμου όπως ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Τσίχλος, ο οποίος έκανε την εξής ανακοίνωση:
“Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σ’ αυτούς τους δυο ανθρώπους τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Σπύρο Παπαστάθη και τον οδηγό της υδροφόρας του Δήμου Λαυρεωτικής Ανέστη Δημήτρη αν πέρναγε η φωτιά από τα καλάμια θα έφτανε στο Σούνιο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!!”

Για άλλη μια φορά ο Αντιπύραρχος Παπαστάθης τιμά έμπρακτα τη στολή που φοράει και το Πυροσβεστικό Σώμα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.