Πρόσκληση συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σαρωνικού

Ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, το οποίο θα διεξαχθεί, εντός του Μαρτίου 2018, συγκαλείται συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα την 13η ΜΑΡΤΙΟΥ του έτους 2018, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17:00 με το ακόλουθο θέμα ημερήσιας διάταξης:

1. Κατάθεση προτάσεων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Aττικής.

Ο Δήμος Σαρωνικού ήδη κατάρτισε σχέδιο εισήγησης που αφορά τους αναπτυξιακούς στόχους του Δήμου και το οποίο θα τεθεί υπόψη της Επιτροπής Διαβούλευσης. 

Τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται η εισήγηση του Δημάρχου, στηρίζονται σε τρεις άξωνες:

  1. Βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου λειτουργίας
  2. Βελτίωση των υποδομών
  3. Ανάπτυξη.

και επτά τομείς:

  1. Χωροταξικά – πολεοδομικά  – οικιστικά θέματα.
  2. Έργα υποδομής – Περιβάλλον 
  3. Υγεία
  4. Τουρισμός 
  5. Πολιτισμός
  6. Επιχειρηματικότητα
  7. Αστυνόμευση

Ως βασικότερο θέμα στην εισήγησή του ο Δήμαρχος σημειώνει την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, εντοπίζοντας ότι ο Δήμος Σαρωνικού είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει ορατή λύση για αυτό το πρόβλημα και θέτει για πολλοστή φορά το ερώτημα, εάν μπορεί να αποχετευτεί στην Ψυττάλεια.

Στα θέματα που εντάσσονται στην “Βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου λειτουργίας” ο Δήμαρχος Σαρωνικού συμπεριλαμβάνει στην εισήγησή του το αίτημα της παραχώρησης της διαχείρισης των παραλιών κατά αποκλειστικότητα από τους Δήμους.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.