Πρωτόδικη καταδίκη φυλάκισης 8 μηνών για τον πρ. Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη

Αποκαλυπτικό άρθρο της ιστοσελίδας notioanatolika.gr, με τίτλο “Ζήτημα ηθικής τάξης για τον τ. δήμαρχο Γ. Σωφρόνη εγείρουν οι αποκαλύψεις για αποφάσεις του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής”, αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση του ιδίου και των μελών της επιτροπή ποιότητας ζωής. Αφορά απόφαση της επιτροπής για το σφράγισμα γνωστού καταστήματος υγειονομικού ελέγχου της Σαρωνίδας.
Όπως προέκυψε από τη δικαστική απόφαση ο κ. Σωφρόνης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το 2015, μαζί με τα μέλη της συμπολίτευσης, είχαν παραβεί τον νόμο και δεν προχώρησαν σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας καφέ της περιοχής. Ο τ. δήμαρχος σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, παραδέχθηκε ότι υπήρξε θέμα με το συγκεκριμένο κατάστημα το 2015, όταν διαπιστώθηκε από την Πολεοδομία σειρά παραβάσεων. Συμπλήρωσε δε, ότι το θέμα τέθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία ομόφωνα αποφάσισε να δώσει μία προθεσμία στον συγκεκριμένο επιχειρηματία προκειμένου να διορθώσει τις παρατυπίες. Όταν όμως αργότερα η εκκρεμότητα δεν διευθετήθηκε, η ίδια Επιτροπή ανακάλεσε με απόφασή της την άδεια λειτουργίας του. Όπως προέκυψε όμως, ουδέποτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με πρόεδρο τον κ. Σωφρόνη ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος – παρά τις παρατυπίες που διαπίστωσε η Πολεοδομία – και το μόνο που έπραξε ήταν η ανάκληση της άδειας μουσικής και όχι λειτουργίας.
Ο κ. Σωφρόνης στην συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι η καταδικαστική απόφαση είναι εσφαλμένη και η κατηγορία θα καταπέσει στο Εφετείο!!! Η ποινή φυλάκισης 8 μηνών είχε ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω της άσκησης έφεσης από τους καταδικασθέντες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.