Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού

περικοπές χρημάτωνΠροκαταρκτική εξέταση παράγγειλε η Εισαγγελία Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, σε απόφαση που λήφθηκε στις 21/11/2011 και αφορούσε την διαγραφή 71.000 € από λογαριασμούς ύδρευσης υδροληπτών του Δήμου (Δείτε εδώ). 

Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά την κοινοποίηση ένστασης που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, από τον εκδότη του Αττικού Παρατηρητή και η οποία είχε απορριφθεί. Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο ενιστάμενος, έπρεπε να έχει ίδιο συμφέρον, δηλαδή να έχει ζητήσει την μείωση του ποσού που καλείτο να πληρώσει και η αίτησή του να είχε απορριφθεί(!). Με λίγα λόγια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν αναγνώριζε σε έναν πολίτη το δικαίωμα να εναντιωθεί στο χάρισμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ(!!), κάποια από τα οποία ήταν χαριστικά, σε προσκείμενους στο τότε δημοτικό καθεστώς, αλλά έπρεπε να έχει ζητήσει και αυτός να του μειώσουν τα ποσά που όφειλε στον Δήμο(!!!).  

Κάνουμε αυτή την διευκρίνηση, γιατί στις προσκλήσεις που έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να παραστούν στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, αναφέρει ότι καλούνται να απολογηθούν, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο κ. Άγγελος Φραγκόπουλος. Βεβαίως είναι γνωστό ότι ο εκδότης του Αττικού Παρατηρητή, δεν θα είχε κανένα απολύτως ενδοιασμό να καταθέσει μήνυση εναντίον όποιου διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα, όπως συνέβη στην προκείμενη περίπτωση, αλλά δυστυχώς για τους απολογούμενους, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας. 

Διέγραψαν και τις οφειλές Δημοτικού Συμβούλου

Τις οφειλές  Ιππικού Ομίλου, συμφερόντων Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος ήταν και μέλος της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών, ύψους 5.344,22 € διέγραψε με την ίδια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Ο Ιππικός Όμιλος  δεν είχε καταβάλει τις οφειλές για την ύδρευση από το 2006, μέχρι το 2012 και η συνολική κατανάλωση ανερχόταν στα 5.722 m3. Γι΄ αυτή την κατανάλωση έπρεπε ο Δημοτικός Σύμβουλος να καταβάλει 10.688 , 68 €, αλλά το ποσό που τελικά κλήθηκε να πληρώσει είναι το 50% δηλαδή 5.333,46 €.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο Δήμος Σαρωνικού όφειλε στην ΕΥΔΑΠ περί τα 10.700.000 €, τα οποία τελικά καλύφθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι (Δείτε εδώ)


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Leon λέει:

    διαγραφη οφειλων σε συμβούλους και ιππικούς ομίλους .
    αυτοι ήταν αυτοί είναι και αυτοί θα είναι οι δημοτική σύμβουλοι
    ενός παρηκμασμένου θεσμού όπως οι ΟΤΑ .
    Αλλά τι περιμένεις απο ένα συνβούλιο που πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είναι απόφοιτοι δημοτικού .

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.