Ποινική δίωξη στον Φιλίππου & δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλυβίων για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ

 
 

Οι αιρετοί παραπέμπονται σε δίκη που είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο μετά το αποτέλεσμα έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει το 2010 το Ελεγκτικο Συνέδριο για εφτά έτη (1999 έως 2001 και 2004 έως 2007) στον πρώην δήμο Καλυβίων μετά από καταγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ελεγκτές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακάλυψαν ότι η ανάθεση για την κατασκευή ενός παιδικού σταθμού είχε γίνει παρατύπως και δεν ενέκριναν το σχετικό έξοδο ύψους 793.000 ευρώ (με τους τόκους), ενώ τα υπόλοιπα έξοδα προέρχονται από τα κινητά των αιρετών που δεν επιτρεπόταν να εντάσσονται στις δαπάνες του δήμου. Ο συγκεκριμένος καταλογισμός στάλθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ αλλά και στα ποινικά δικαστήρια και γι’ αυτό το λόγο οι αιρετοί διώκονται για φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Άνοιξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ήδη αποφασιστεί αναστολή εκτέλεσης πληρωμής έως την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία, αναμένεται πιθανότατα έως τα τέλη του 2017,  αρχές του 2018.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.